Týden ve světě komiksu 7. 7. - 11. 7. 2003

Sdílej
 
Prázdninové zpravodajství ze světa komiksu přináší další novinky. V článku se dozvíte o novém čísle fanizinu Bademan, o 6. ročníku mezinárodního festivalu Crtani romani šou a najdete odkazy na další zajímavosti.

Americká mytologie
V říjnu se Amerika dočká – konečně vyjde její Mytologie. O text se postaral Chip Kidd, o kresbu Alex Ross (Zázraky ) a předmluvu si vzal na starosti režisér temné trilogie Šestý smysl, Vyvolení a Znamení M. Night Shyamalan. Kniha je věnovaná těm největším americkým hrdinům v čele se Supermanem tak, jak je vidí právě Ross. Budete se zde moci setkat s jeho obrazy, náčrtky ale i fotografiemi samotného autora při práci. Dokonce by se měl objevit i zbrusu nový příběh s postavami Supermana a Batmana, který napsal výše zmiňovaný Kidd.

Právě vyšlo: Bedeman č. 3

Foto
Právě vyšlo třetí číslo fanzinu Bedeman, zítra by mělo být k dostání v knihkupectví Krakatit a některých dalších pražských speciálkách, kobjednání on-line bude také vnašem komiksovém obchodě. 32 černobílých stran, formát A5 a komiksy Michala Opitze, Michala Kroutila, Dana Černého, Davida Lottmanna a dvojice Rankir&McMagic přijdou na 25 Kč.

Crtani romani šou 2003
Koncem listopadu proběhne v Záhřebu 6. ročník mezinárodního festivalu Crtani romani šou, jehož pravidelnou součást představuje komiksová soutěž. Pro letošek bylo vyhlášeno téma Zločin a trest, povinný rozsah je jedna strana. Cena pro vítěze činí 150 eur, stříbro se cení 100 eury, bronz 50 eury. Uzávěrka soutěže je 30. září 2003, práce se zasílají na adresu: Radio 101, Crtani romani šou, Gajeva 10, 10 000 Záhřeb, Chorvatsko. Pořadatelé si vymezují právo otisknout vybrané komiksy ve dvojjazyčnémkatalogu.
Reportáž zminulého festivalu naleznete ZDE .

28. týden na komiks.cz
Ve druhém prázdninovém týdnu od 7. do 11. července vám Komiks.cz přinesl čtveřici těchto článků:
Recenzi Polární noci, třetího dílu sci-fi Golden City
Bonus k publicistickému seriálu Bohumila Fencla o vztahu komiksu a umění
Profil série Spirou a Fantasio
Profil kreslíře Karla Tomana



Tyto zprávy a ještě mnohem víc najdete na serveru www.komiks.cz.

 

Články odjinud