Týden ve světě komiksu 15. 9. – 19. 9. 2003

Sdílej
 
V těchto komiksových novinkáh se dozvíte o otevření komiksového tržiště Objectif Bulles v centru belgického hlavního města, opoždění vydání alba Rahan, novém albu ze série XIII nebo chystaném vydání upírské klasiky 30 dní dlouhá noc.

Týden v komiksu 22. 9. – 26. 9. 2003

Foto
RAHAN: VYDÁNÍ POSUNUTO
Vydání alba Rahan od Egmontu se o týden opozdí kvůli výrobě obálky, takže nevyjde 24. září, ale až 1. října.
Vše o Rahanovi čtěte ZDE

KOMIKSOVÉ TRŽIŠTĚ V BRUSELU
Brusel je nejenom hlavním městem Evropské unie, ale také evropského komiksu. Dosvědčuje to i zpráva o otevření komiksového tržiště Objectif Bulles v centru belgického hlavního města na náměstí Martyrů, provozované každou letní sobotu od 8 do 17 hodin. Na ploše 1000 m2 bude možné zakoupit, prodat či vyměnit různě stará alba, novinky, rarity, knihy o komiksu, setkat se se známými autory apod. Co to udělat také v Praze někde u Staromáku??
Foto
PRÁVĚ VYŠLO: XIII. 5 – NEJVYŠŠÍ POPLACH
Nová Třináctka je tu. Album Nejvyšší poplach s pořadovým číslem vydává BB Art. A jelikož tvůrce (pánové Van Hamme a Vance) netřeba nijak blíže představovat, řekněme si rovnou něco o ději. Kandidát na prezidenta je postřelen na pohřbu vlastního bratra, aby byl vzápětí atentátník umlčen kulkou do hlavy. Špionážní válka vrcholí. Muž, jehož skutečné jméno nikdo nezná, bojuje proti organizaci, jejíž členové jsou označováni vytetovanými římskými čísly. Tedy… pokud se mu povede dostat i s důležitým svědkem z hlubin džungle. Špionážní válka vrcholí. Zbývají čtyři dny do dne D, kdy se změní tvář světa. Hráči i figurky se dávají do pohybu. Nastává velké finále.
Více o originálu Rouge total čtěte ZDE

30 DNÍ DLOUHÁ NOC ZA 5 DLOUHÝCH NOCÍ
Původně se na tomto místě měla vyjímat zpráva o čerstvém českém vydání upírské vysávačky 30 dní dlouhá noc, která v Americe před rokem vzbudila tolik rozruchu. Místo toho vydavatelství Comicscentrum oznamuje posunutí termínu na pondělí 29. září odpoledne. Takže žádnou paniku, stačí se pětkrát vyspinkat a knihu, připravovanou se dvěma variantami obálky (lesklé lamino a exclusivní přebal s matným laminem pro členu Klubu), už můžete držet ve svých krvavých prackách.
Dále čtěte: hody sacího týmu
Foto
SITUACE
Vít Pancíř. … Kdo ho zná, ať se přihlásí. A pro všechny ostatní je tu zpráva o vydání omezeného nákladu (sítotisk) sbírky poetických básní v komiksovém provedení Situace. 28 stran formátu A5 obsahuje 12 kousků s příznačnými názvy jako Dívky v létě či Kolohnát podzim. Scénáře, kresby, vydavatel?? … Vít Pancíř.



39. TÝDEN NA KOMIKS.CZ
Pouze dva články z důvodu výpadku provozu našeho serveru, to je bilance týdnu od 22. do 26. září:
Recenze časopisu Crew č. 9
První díl publicistického přehledu erotického komiksu v českých zemích
Foto
Tyto zprávy připravuje server www.komiks.cz.

 

Články odjinud