Týden ve světě komiksu 13. 10. – 17. 10. 2003

Sdílej
 
V dnešních komiksových novinkách naleznete zprávy o čtvrtém albu série Golden City, novém čísle komiksového fanzinu Sorrel, knize Slavné příběhy Čtyřlístku 1971 - 1974 nebo pozvánku na křest Velké knihy komiksů 4 - Strážci.

PRÁVĚ VYCHÁZÍ: GOLDEN CITY 4 - GOLDY

Foto
Čtvrté kolo francouzských sérií z BB Artu zahajuje Goldy, album ze akční futuristické podívané Golden City. Banksovi se sice podařilo prchnout z vězení, ale moc si nepomohl. Nepovedlo se mu totiž uniknout ze země věčného ledu a uvízl kdesi uprostřed zamrzlého jezera. Tam ho objeví dívka, až příliš podobá jeho dětské lásce Lee, která Banksovi říkávala Goldy. Bankse ale tato záhada příliš netrápí. V hlavě má jediné: dostat se zpátky a pomstít se všem, kdo ho připravili o místo v Golden City. Měli by pomalu začít psát závěť.
Dále čtěte: recenze Golden City - Vykradači vraků, Golden City 3 - Polární noc

BRZY BUDE SORREL Č. 5
Jestli měl někdo pocit, že komiksový fanzin Sorrel se na chvíli odmlčel, BYLA to pravda. Po několikaměsíční pauze je totiž ústecký nářezák zpět s již pátým číslem. Už za pár dní vychází opět formou xeroxu, ale s novou úpravou titulu a s 20 stránkami navíc! Celkových 52 stran zaplní klasici Dan Černý a Daniel Binko, dále Karel Zeman, Tomáš Prokůpek, Ján Lastomírsky, Roman Veseta a Michal Kroutil. Cena není ještě definitivně stanovena, ale o výtisky si již můžete psát na adresu: Dan Černý, Rabasova 39, 400 11 Ústí nad Labem.

Foto
SLAVNÉ PŘÍBĚHY ČTYŘLÍSTKU POKŘTĚNY
V knihkupectví Krakatit se dnes odpoledne uskutečnil křest knihy Slavné příběhy Čtyřlístku 1971 - 1974 spojený s autogramiádou. O tom, kdo z tvůrců se zúčastnil, kdo si nakonec knihy nechal podepsat, co přinesli zástupci nakladatelství, kde se schovával Pinďa a vůbec jak celá akce proběhla, se dočtete v naší reportáži ZDE.

V ALTERNATIFFU SE JUCHALO NAD BÍLÝM POTOKEM

A nejenom křepčilo. Velmi netradičně pojatý křest původního českého komiksu Bílý potok včera večer nalákal do pražského klubu Alternatiff docela slušné množství lidí, i když existuje vážné podezření, že většina z nich tam přišla kvůli všemu jinému než za komiksem. Jako třeba proto, že podnik byl právě otevřen úplně poprvé... I tak akce velmi zajímavá, okořeněná účastí autorů, potomka hrdiny celé knihy, Gustava Nebela, hudebními tělesy Priesznitz a U-Bahn nebo soutěží.
Mnohem více si budete moci přečíst v reportáži za několik málo dní, která bude součástí rozsáhlých materiálů připravovaných u příležitosti vydání Bílého potoka.

Foto
KOMIKS KRAKATIT KRÁČÍ KE KNIHKUPCŮM
Téměř na dny se dá počítat čas, který zbývá do vydání alba Krakatit. Celý komiks vypadá na první pohled velice slušně, má 48 stran formátu A4, je barevný a pokud scénář dosahuje stejné úrovně jako kresba Jana Bažanta (Lokone), máme se opravdu na co těšit. Připravuje pochopitelně knihkupectví Krakatit.
Přinášíme ukázku zatím alespoň v černobílé verzi.

42. TÝDEN NA KOMIKS.CZ
Kdo chce vědět vše o komiksu, čte Komiks.cz - přehled pěti článků na našem serveru v týdnu od 13. do 17. října:
Recenze hororu 30 dní dlouhá noc
Recenze alba Vlivy, třetího dílu mystických Stryg
Reportáž ze křtu Slavných příběhů Čtyřlístku 1971 - 1974
První díl publicistického seriálu o tom, jak vzniká jeden komiks

COMICZCON 2004
Toto je oficiální zpráva od Luda Turlogha Platy, hlavního organizátora comiCZconu:
Ti z vás, kteří občas zabrousí na comicsová auditka, už možná zaznamenali, že se začínají šířit první zvěsti o dalším comiCZconu. Ano, vážení, další comiCZcon skutečně bude, a to přesně za čtvrt roku, čili 17. ledna, opět ve všemi oblíbeném klubu Mlejn. Všichni si proto udělejte červené kolečko v kalendáři a začněte se těšit. Na co? To zatím neprozradím, snad jenom tolik, že tam bude všechno jako loni, akurát větší a lepší, no a k tomu spousta novinek. Veškeré aktuální informace budete průběžně nacházet na samostatných stránkách conu, které by měly začít fungovat v dohledné době.

KŘEST VKK4 - STRÁŽCI
Křest Velké knihy komiksů 4 - Strážci se uskuteční 13. listopadu od 15.00 hodin v reprezentační prodejně vydavatelství BB Art na Vinohradské ulici v Praze (vedle Českého rozhlasu). Přijďte pobejt!!

Foto
Tyto zprávy připravuje server www.komiks.cz.

 

Články odjinud