Týden ve světě komiksu 15. – 19. 12. 2003

Sdílej
 
Tyto předvánoční komiksové novinky vám přinášejí informace o novém českém webu věnovaném Lobovi, novém čísle komiksového časopisu Bedeman a dalších zajímavostech ze světa komiksu.

WEB O LOBOVI
Je dobře, že u nás vznikl další web, věnovaný pouze jedné komiksové postavě. Po Asterixovi, Garfieldovi, Red Meatu a dalších nesmělých pokusech tu tedy máme Loba. Je to celkem pochopitelné, neboť patří k nejpopulárnějším hrdinům generace odkojené časopisem Crew. Každý jeho fanoušek tady najde docela zajímavé materiály, historii, recenze a obálky česky vydaných příběhů, diskusní fórum, odkazy, apod. Mrkněte na www.sweb.cz/mainman.

PŘÍPRAVY BEDEMANA Č. 5 V PLNÉM PROUDU
Už v pátek 16. ledna, tedy v předvečer comiCZconu 2004, vyjde nové číslo komiksového časopisu Bedeman. Redakce chystá několik změn, především novou grafickou podobu, rozšíření počtu stran ze 32 na 48 a více publicistiky v pravidelných rubrikách. Z kreslířů, kteří se v pětce objeví, lze jmenovat např. Adama Peldu, Filipa Zacha, Dana Černého či Jana Vajdu. V příštím roce vyjdou celkem čtyři čísla (leden – duben – září – prosinec) a cena jednoho bude v běžné distribuci 30 Kč.
Dále čtěte: Bedeman č. 1 – 3: ohlédnutí , Bedeman č. 4 – O komiksové platformě aneb pohledem autorů

51. TÝDEN NA KOMIKS.CZ
Předvánoční týden od 15. do 19. prosince jsme zveřejnili čtyři články:
Recenzi prvních čtyř sešitů série Authority
Polemiku „Komiks jako luxusní zboží vs. komiks jako předsudek“
Recenzi alba Donžon 3 – Princezna barbarů
Recenzi alba XIII 5 – Nejvyšší pohotovost

Foto
Tyto zprávy připravuje server www.komiks.cz.

 

Články odjinud