Filmové recenze 15/2005

Filmové recenze 15/2005
Sdílej
 
Novinka v kinech: Sahara. DVD - Total Recall

FILM: Sahara

Dirk Pitt je frajer, dobrodruh a hrdina, stejná krevní skupina jako Indiana Jones a James Bond (se kterým se dokonce setkal). Borec z knih Clivea Cusslera se nyní dostává na plátna kin v dobrodružném snímku Sahara. Jeho pracovní náplní tentokrát nebude nic menšího, než 1. hledání pokladu, 2. zachraňování sličné vědkyně a 3. zachraňování ekosystému. Snímek natočil Breck Eisner, s jehož prací jste se mohli seznámit v televizním seriálu Uneseni, a role neporazitelného Dirka se zhostil překvapivě drsně (dokonce drsněji než v Království ohně) vyhlížející Matthew McConaughey. Škoda jen, že vás snímek s tunami akce nemá čím překvapit.

** 1/2




DVD: Total Recall


Podle knih a povídek spisovatele P. K. Dicka se dají točit pouze buď zcela mimořádná, nebo nezapomenutelná díla. Total Recall (společně s filmy Blade Runner či Minority Report) patří k těm nezapomenutelným.
A vůbec nevadí, že v hlavní roli „hraje“ Arnold Schwarzenegger. Řekl bych, že příběh se odehrává na Marsu, ale je také dost dobře možné, že celý děj je jen implantovanou vzpomínkou hlavního hrdiny. O to také jde. Implantované vzpomínky, spiknutí mutantů, robotičtí taxikáři, to všechno je Total Recall - film, v němž jde o vyprávění, a nejen o akci. Byť si jí užijete celý kopec. Dojem z příjemného dvoudiskového DVD kazí jen odbyté české titulky.

*** 1/2

 

Články odjinud