Týden v komiksu 23. – 27. 4. 2007

Týden v komiksu 23. – 27. 4. 2007
Sdílej
 
4. května vyjde již třetí kniha sebraných příběhů dvou puberťaček Hany a Hany, tentokráte pod názvem Ty kráso! Právě vyšlo: Deník pána démonů 2 a první letošní číslo magazínu Crew2.

HANKY BUDOU POTŘETÍ
BB Art připravuje na 4. května již třetí knihu sebraných příběhů dvou puberťaček Hany a Hany, tentokráte pod názve Ty kráso! Tzn. 104 stran „hezkého, chytrého a atraktivního“ čtení od tvůrčí dvojky Milošů Čermáka a Gašparce.
A ještě přidáváme náhled obálky druhého dílu Supermana – Pro zítřek, který vyjde 3. května.

POSUN PADOUCNICE, PŘEKVAPENÍ Z MOTU

Padoucnice 5 připravovaná Motem původně na veletrh Svět knihy je momentálně v tiskárně a vyjde až na konci května. Posouvá se proto také anoncovaná návštěva jejího tvůrce Davida B., a to s největší pravděpodobností na září, kdy vyjde poslední, šestý díl Padoucnice.
Do konce roku má Mot v rukávu ještě dva trumfy: jeden titul ze Švýcarska a jeden z Francie od dosud česky nevydaných autorů.

JERIŮV OIDIPUS JAKO ALBUM

Na pražském veletrhu Svět knihy představí nakladatelství Garamond album Karla Jerieho s příběhem Oidipus (doposud pouze na pokračování v Potu). Autor 72 stránkový příběh pro tyto účely vybarvil, rozdělil na kapitoly a provedl řadu dalších úprav.

PRÁVĚ VYŠLO: DENÍK PÁNA DÉMONŮ 2

Sotva jsme se vzpamatovali z první manhwy v češtině po dlouhé době, je tu hned díl druhý. Talpress totiž vydává Deník pána démonů 2 (Demon Diary 2). K ději korejského fantasy příběhu scénáristy Lee Yun Hee a kreslířského dua Kara Lim (Yoon-Gyeong Kim a Eun-Sook Jeong) nakladatel uvádí: Mladý Raenef zklame svého učitele Eklipse a ušetří život nepřítele (což je velice nedémonické), a proto se rozhodne odejít z domova a stát se skutečným pánem démonů. Jenomže život ve velkém, zlém světě není pro nezkušeného démona právě snadný. Raenef párkrát vyvázne jen o vlásek a nakonec narazí na Rasedův chrám, kde se setkává s někým, kdo netouží po ničem víc než po jeho smrti. Naštěstí není Raenef jediným učedníkem... 204 černobílých stran formátu 125 x 190 mm, překlad Dana Krejčová.

W.I.T.C.H. ÚSPĚŠNÁ I V ITÁLII

Série W.I.T.C.H. vznikla v Itálii a vychází tu od roku 2001 péčí nakladatelství Disney Italia. Postupně si získala oblibu i za hranicemi země původu. Nyní vychází ve více než dvaceti jazykových mutacích ve více než 50 zemích. V dubnu vyšlo její 73. číslo, které obsahuje epizodu „Il Battito Nero“ (Temný dusot). Touto epizodou se uzavírá sága o Ragorlangu, v níž pět sympatických čarodějek bojuje proti tajemným bytostem živících se lidskými sny.
Fenoménu W.I.T.C.H. se budeme v budoucnu věnovat podrobněji.

COMICS SALÓN 2007 - PRVNÍ NÁČRTY PROGRAMU

4. ročník mezinárodního festivalu comicsu, anime, japonské kultury a počítačových her Comics Salón 2007 se uskuteční ve dnech 14. až 16. září 2007 a stejně jako v minulosti nabídne bohatý program zaměřený jak na širokou veřejnost tak na podporu domácích tvůrců. Ze současné podoby programu je jisté, že se můžeme těšit na filmy Spider-Man 3, 300 či Ghost Rider, soutěže o nejlepší původní komiksy, řadu zajímavých hostů (R. A. Knaak, Jan Kantůrek, Juraj Maxon), komiksové přednášky, výstavu, workshopy či na speciální sekci Anime Salón.
Další informace o programu připravujeme.


ČTĚTE NA KOMIKS.CZ OD 23. DO 27. 4. 2007

Stručný přehled článků na Komiks.cz v tomto týdnu:
Recenze komiksu Vraždy a housle
Recenze knihy Báječné příběhy Čtyřlístku
Desátý díl teorie Tintin a etnocentrismus
Všechny recenzované české tituly je možné zakoupit ZDE.

PRÁVĚ VYŠLO: CREW2 Č. 19

První letošní číslo magazínu Crew je na světě. Vydavatel připravil na 76 stranách formátu A4 bohatý kulturní program: Read Meat Maxe Cannona, preacherovský příběh Krev a whisky od dvojice Ennis / Dillon, stať o srbochorvatském komiksu, zprávy z domova i zahraničí, Komiksové milníky, Mučírnu, Žlutý koutek, Komiksovou klasiku, seznam toho, co vyšlo v roce 2006 i vysvětlení pojmu Gonzo. A jako bonus ukázku z připravované knihy Arkham Asylum…
Recenzi Crwe2 č. 18 čtěte zde.

 

Články odjinud