Týden v komiksu 11. – 15. 6. 2007

Týden v komiksu 11. – 15. 6. 2007
Sdílej
 
V sobotu 9. června proběhl v pražském kině Aero druhý ročník Crweconu. Právě vyšlo: Usagi Yojimbo 2 - Samuraj, Smrt - vysoká cena za život.

CRWECON 2007 MINULOSTÍ
V sobotu 9. června proběhl v pražském kině Aero druhý ročník Crweconu. Zatím nabízíme prvních pár momentek, příští týden se k němu vrátíme podrobnou fotoreportáží.

PRÁVĚ VYŠLO: SMRT – VYSOKÁ CENA ZA ŽIVOT

A ještě jedna crwácká novinka v souvislosti s Crweconem. Jedná se o sandmanovskou knihu Smrt – vysoká cena za život (Death: The High Cost of Living). Scénář Neil Gaiman, kresba Chris Bachalo, Mark Buckingham, překlad Viktor Janiš, 104 barevných stran formátu 165 x 260 mm. K ději čtyř příběhů (Schodišťový efekt, Nezapomenutelná noc, Vysoká cena za život a Smrt mluví o životě) nakladatel uvádí: Hrdinou příběhu je ségra vládce snů, která má na starosti trochu jiný a trvalejší druh spánku. Dostane se na jeden den do New Yorku a hned se zaplete do hledání něčeho, co ztratila jistá stará dáma... a zároveň se stane cílem zájmu tajemného mystika. Když má smrt volno, tak to stojí za to.

ČTĚTE NA KOMIKS.CZ OD 11. DO 15. 6. 2007

Stručný přehled článků na Komiks.cz v tomto týdnu:
Recenze knihy Usagi Yojimbo 1 - Ronin
Vlivy série Usagi Yojimbo
Srovnání Rychlých šípů a prózy Dům hrůzy (1.)
Sedmnáctý díl teorie Tintin a etnocentrismus
Recenze animovaného filmu Batman – Mask of the Phantasm
Všechny recenzované české tituly je možné zakoupit ZDE.

PRÁVĚ VYŠLO: USAGI YOJIMBO 2 – SAMURAJ

Crew plní své sliby nejen o Vánocích a proto měla na Crweconu premiéru druhá kniha (u nás již šestá v pořadí) příhod králičího samuraje-ronina Usagi Yojimbo 2 – Samuraj. Scénář a kresba opět plně v režii fenomenálního Stana Sakai, překlad Ĺudovít Plata, předmluva Mark Evanier, 144 černobílých stran formátu 145 x 205 mm. K ději nakladatel uvádí: Autor se vrací zpět v čase, aby zdokumentoval dětství a mládí dlouhouchého samuraje - a výsledkem je devadesátistránková novela (Samuraj), která v sobě spojuje napětí klasických bojových filmů s unikátním šarmem kresleného vyprávění. V dalších příbězích Usagi zjistí, jak důležité mohou být okurky (Kappa), dostane se na hedvábný trh (Hedvábný trh) a setká se dokonce s legendárním japonským monstrem (Zylla)…

 

Články odjinud