Ankh

Ankh
Sdílej
 
Udělat si mejdan přímo v pyramidě nebyl dobrý nápad. Assil, hlavní hrdina adventury Ankh, si to uvědomil příliš pozdě.

Při zábavě s kamarády omylem probudili zlou mumii, která nad Assilem vyslovila smrtelnou kletbu. Teď je třeba z tohoto maléru nějak vybruslit. Půjde to jedině s humorem!

Tahle klasická point-and-click adventura pohrdá vážností starého Egypta a celé dobrodružství je protkáno humorem a nadsázkou. Má kouzelnou kreslenou grafiku, nespočet dialogů, při kterých se neubráníte salvám smíchu, a zároveň poskytuje dostatečně napínavou atmosféru.

Pro řešení úkolů budete muset roztočit mozkové závity a použít důvtip. Ale nic se nebojte, obtížnost není nijak přehnaná a nekazí pohodovou hratelnost. Odpočiňte si od stříleček!

PRŮVODCE EGYPTEM

Ve hře vás čeká mnoho zajímavých úkolů a míst, která budete zkoumat.

• Pod vodou

V Egyptě je pekelné vedro, tak vám možná přijde vhod potápění. Pod mořskou hladinou na vás čeká mrtvý pirátský kapitán, u něhož najdete důležitý klíč. Pozor na krokodýla!

• V žaláři

Faraon k vám nebude zrovna přívětivý a nechá vás zavřít do temného žaláře. Jak z něj ven? Prozkoumejte celu a nezapomeňte nahlédnout ani do myší díry. Bude se vám hodit pilník.

• Chrám

Honosností chrámu se moc nekochejte a raději si pořádně prohlédněte nástěnné malby. Možná něco skrývají a taky přišel čas zapálit obětní ohně. Spěchejte, faraon je vám v patách.

• V podzemní říši

Po čase se dostanete do bájné říše boha Osirise. První malou překážkou bude kojot. Co tahle si s ním trochu pohrát a hodit mu míček? Dál se však už mějte hodně na pozoru!

Ze hry do reality

Jak vzniká mumie


Mumie jsou v balzamovaná těla zesnulých panovníků. Opravdu chcete vědět, jak se provádí mumifikace? Pozor, je to jen pro silné žaludky! Panovníkovo tělo muselo být nejdříve zbaveno všech vnitřních orgánů včetně mozku.

Ten se vytahoval ven nosem pomocí háků. Prázdné tělo se pak vymývalo bylinnými roztoky, solilo a vysušovalo. V poslední fázi byl pak nebožtík zabalen do úzkých pruhů látky. Jestli se chcete dozvědět více nejen o balzamování, ale i starém Egyptě, podívejte se třeba na

(www.egyptologie.cz)



Edice PC her ABC


ABC č. 9 UFO: Afterlight
ABC č. 10 Army Men Trilogy
ABC č. 11 Painkiller
ABC č. 12 Emergency 3 - Fire Departement
ABC č. 13 Kobra 11
Změna titulu vyhrazena


Jedno ucho

Ahoj, ABC,
kdy zase vyjde v Edici PC her nějaká střílečka? Mám je totiž hodně rád.

Vilém

Ahoj Viléme,
abys ty i další čtenáři věděli, na co se můžete těšit, dáváme na tuhle stránku i seznam her, které chystáme v nějbližších číslech.
Zuzana
Dotazy pište na zuzana.lestinova@ringier.cz , předmět EDICE.

 

Články odjinud