Herní pecky skoro zadarmo

Herní pecky skoro zadarmo
Sdílej
 
Užijte si starší herní skvosty za pár korun. Období invaze nových her je tady, ale nepromeškali jste nějakou starší hitovku?  

Z obchodů se na nás valí reklamy na nové herní tituly, které jakoby zamlžují před lety vydané hry. Neproklouzl vám nějaký extra kousek mezi prsty? Nebo vás nové hry štvou velkou hardwarovou náročností? ABC vás navede na zapomenuté či zapadlé, ovšem kvalitní tituly, které vás za malé náklady královsky pobaví.

Zabývat se staršími hrami má hned několik výhod. Jak jistě víte, hry při svém vydání často obsahují spousty chyb a nedoladěností. První výhodou, proč se vracet do minulosti jsou vydané opravné soubory, díky nimž vám hra poskytne ten nejlepší zážitek nekažený výskytem chyb.

Spousta her má také silné zázemí komunity a vznikají pro ně neoficiální modifikace, jež do nich přidávají další obsah, vylepšují grafiku a mnoho jiných věcí. Neméně výraznou motivací je často nižší prodejní cena, než jaká byla při jejím prvním vydání. Hry mnohokrát vycházejí ve speciálních zlevněných edicích, které obsahují i různé datadisky, za něž byste ještě před několika měsíci či lety museli platit navíc. Pojďme se na ně podívat.


 

Enemy Territory: Quake Wars

Základní vlastnost: parádní týmová akce a ujetý arzenál

Platforma: PC, konzole

Koupíte za: 199Kč

Odkaz: www.enemyterritory.com

 

Je na čase znovu rozpoutat boj mezi obranou Země a invazí Stroggů. Obzvláště u nich oceníte účinnost tělních implantátů, zbraní i vozidel. Quake Wars se v záplavě jiných, na multiplayer zaostřených titulů, trochu neprávem ztratily, přitom nabízejí pekelně zábavné a hektické bitvy s přísadou taktické spolupráce.

Specialita: Hrajte za Stroggy a vyzkoušejte jejich Jet-Pack! Jakmile si ho nasadíte, můžete po omezený čas volně poletovat a kropit nepřátele z výšky třeba granáty. Jen pozor, ať se sami nestanete snadným terčem ostřelovačů.

Enemy Territory: Quake Wars •  Archiv ABC


 

Supreme Commander

Základní vlastnost: působivé masivní bitvy

Platforma: PC

Koupíte za: 199Kč

Odkaz: www.supremecommander.com

 

Vzpomínáte si na Supreme Commander? Stavba základen, obrovská bitevní pole a na nich armády robotů, tanků i různých lodí? My jsme si ho skvěle užili, zvláště propracovanou a zábavnou kampaň pro jednoho hráče. Pokud jste ji promeškali, napravte to! Za necelé dvě stovky si vychutnáte jednu z nejlepších realtime strategii.

Specialita: Supreme Commander vás uhrane svým rychlým tempem, promyšlenou stavbou základen a hlavně bitvami s desítkami jednotek, na nimiž máte dokonalý přehled. Velte robotům větším jak Petřínská rozhledna!


 

Unreal Tournament III

Základní vlastnost: strhující a návykové hraní

Platforma: PC, konzole

Koupíte za: 199Kč

Odkaz: www.unrealtournament.com

 

Legendární multiplayerová akce, kterou nesmíte ignorovat. Servery jsou plné mnoha hráčů a i přes stáří titulu autoři stále vydávají oficiální přídavky v podobě nových map, postav a herních modů. Vlítněte do divoké akce s raketomety, užijte si řádění ve vozidlech, grafiku k nakousnutí a nízkou pořizovací cenu.

Specialita: UT3 mají v oblibě tvůrci modifikací. Na internetu proto naleznete stovky nových (i singleplayer) úrovní a hromady originálních úprav, jež z UT3 mnohokrát dělají zcela jinou hru. Mrkněte třeba na www.moddb.com


 

Titan Quest Gold

Základní vlastnost: hordy potvor a zábava na desítky hodin

Platforma: PC

Koupíte za: 269Kč

Odkaz: www.titanquestgame.com

V Titan Quest se váš meč se zakousne do nejodpornější potvor řecké mytologie. Nemrtví a Minotauři jsou jen začátek. Půjde o krk, ale nebezpečí stojí za to, však Titan Quest je velmi povedená kopie slavného RPG Diablo II a vůbec se za to nestydí. Nyní už je k dostání za miniaturní peníz a navíc s datadiskem Immortal Throne.

Specialita: Multiplayer u her tohoto typu není moc obvyklý, ale tady výborně přiživuje zábavu. Můžete si importovat postavu z kampaně a pak s kamarády vyrazit společně na dobrodružství, při tom si vyměňovat předměty nebo se vzájemně léčit.

Titan Quest Gold •  Archiv ABC


 

Tomb Raider: Anniversary

Základní vlastnost: skvělé dobrodružství s Larou Croft

Platforma: PC

Koupíte za: 249Kč

Odkaz: www.tombraider.com/anniversary

Lara Croft je kočka. Znáte ji nejen z her, ale i z akčních filmů. My ji však stále nejraději vidíme na monitorech, ovládáme její akrobatické pohyby i zbraně. Série Tomb Raider obsahuje již řadu dílů a Anniversary je jakousi oslavou původní zábavnosti. Jde o přenesení prvního dílu do nového kabátu a to se nadmíru povedlo.

Specialita: Je opravdu potěšením s Larou provádět dlouhé skoky za pomocí vystřelovacích kotev nebo ručkovat přes hluboké propasti. Famózní akrobatické kousky pomohou přebýt nepříliš zajímavé souboje.

Tomb Raider: Anniversary •  Archiv ABC


 

Sid Meier’s Civilization IV Complete

Základní vlastnost: nepřekonatelná legendární strategie

Platforma: PC

Koupíte za: 499Kč

Zeptejte se doma, jestli znají strategii Civilization. Táta se bezpochyby přizná, máma bude chvilku zapírat dokud ji neusvědčí babička, že ji kvůli této hře jako mladou odháněla v noci od počítače. Pánové a dámy, tohle je legenda a její poslední vydání si lze pořídit v hezkém balíku s datadisky Beyond the Sword i Warlords.

Specialita: Pokud chcete mít čtyřkovou sérii kompletní, připojte k ní ještě Colonization, vydanou v loňském roce. Jen pozor na chytlavost hry. Větu "...ještě jeden tah a jdu spát" většinou opakujeme až do ranních hodin.


 

Test Drive Unlimited

Základní vlastnost: svobodná jízda a drsné online závodění

Platforma: PC, konzole

Koupíte za: 229Kč

Sešlápněte plyn až na podlahu a ovládněte silnice ostrova Oahu. V Test Drive Unlimited žijete, volně jezdíte a když chcete, tak závodíte. Pokud vyhráváte, sypou se penízky a ty utrácíte třeba za nové bouráky nebo motorky. Nejen milovníci aut budou nadšeni z desítek typů vozů, skvěle provedenými interiéry a dalších libůstek.

Specialita: Test Drive Unlimited je především o online závodění. Jedete po městě, potkáváte soupeře a vyzíváte je k závodům. Bez kvalitního internetového připojení to není ono, to raději sáhněte po dražším Burnout Paradise: The Ultimate Box.

 


 

MALÉ VELKÉ HRY

DEFCON A BRAID jsou černí koně tohoto výběru. Ač jde o poměrně malé projekty, dokáží zanechat jizvu na duši každého hráče. Defcon vás posadí do křesla před červený knoflík, jímž se odpalují jaderné hlavice. Vyhrává ten, kdo zničí více měst a zachrání ty své. Braid je zase pohádkové pohlazení a geniální plošinovka s doposud neviděnými herními principy. Bezesporu jde o jednu z nejpůsobivějších her, jakou jsme v redakci hráli. Spalující depresivnost Defconu a magickou přitažlivost Braidu zkuste v demoverzích. Najdete je na http://store.steampowered.com


 

 

20 NEJ HITŮ DO PĚTISTOVKY

Age of Empires III

Battlefield 2

Bioshock

Crysis

Command and Conquer: Tiberium Wars

Company of Heroes

Galactic Civilizations 2

Half-Life 2: The Orange Box

Hellgate: London

Heroes of Might and Magic V

Hidden and Dangerous 2

IL-2 Sturmovik: 1946

Medieval: Total War II

S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl

Two Worlds

Silent Hunter III

The Elder Scrolls IV: Oblivion

TC Rainbow Six Vegas

World in Conflict

X3: Reunion

 

Poznámka: Hry jsou za zde uváděné ceny dostupné na několika českých internetových obchodech

 

Články odjinud