Pohlcující svět plechu

Pohlcující svět plechu
Sdílej
 
Machinarium je hra, jaká už tu dlouho nebyla... Jste malý plechový robot, který byl vyhozen na smetiště. Nemáte všechny ruce ani nohy, ale za to přemýšlivou hlavu.


A tu v téhle nezvyklé a delikatesní adventuře využijete nejvíce. Machinarium ukazuje zvednuty prostředník všem akčním peckám a přitom vás do sebe nasaje nevídanou silou. Jako malý robot se snažíte dostat zpět do podivného města robotů, kde se v putykách pije olej a vládne zde banda mizerů.


První, čím na vás Machinarium zapůsobí, je kreslená grafika doplněná výbornými zvuky. Roboťácké město si zamilujete, nehledě na to, jestli se budete pohybovat v prostředí věznice, podzemních chodbách nebo po náměstí s kostelem. Každá lokace je nabušená hlavolamy a různými úkoly, jež je nutné splnit pro další postup.

 

A často to není vůbec snadné. Naštěstí autoři umístili do hry nápovědu a pokud i s ní budete v koncích, máte ještě možnost otevřít si kreslený návod. Není ale zadarmo, musíte si předtím zahrát jednu minihru. Machinarium je sice poměrně krátký titul, již dlouho jsme ale nehráli originálnější hru, která by byla vytvořená s takovou pečlivostí a vášní. A hádejte, kde Machinarium vzniklo. Zlaté české ručičky!

Hodnocení: 80%
+ kouzelná atmosféra i příběh, jedinečné grafické zpracování, mnoho puzzlů i hlavolamů, dostupná nápověda
- celkem krátké

Výrobce: Amanita Design
Web: www.iabc.cz www.machinarium.com
Tip: Na domovské stránce najdete demoverzi

 

Klíčová slova:
hra, Machinarium, videohra, Videohry
 

Články odjinud