S Batmanem v doupěti šílenců

S Batmanem v doupěti šílenců
Sdílej
 
Joker zase jednou Batmana převezl. Přestože byl Joker netopýřím superhrdinou předán do rukou zřízenců blázince Arkham Asylum, klaun ústav v mžiku ovládl a získal tak armádu, hnusných a řádně šáhnutých magorů.

Vy v roli Batman bude mít plné ruce práce mu doupě šílenců vyrvat z pařátů.
Batman: Arkham Asylum vás už od prvních minut hraní chytne za vlasy a vtáhne do sebe svou atmosférou, grafikou i zpracováním prostředí.

Hrůzostrašně nasvícené chodby, cely, podzemní prostory i samotní nepřátelé, kteří nahánějí strach jen svým zjevem, působí depresivně a zároveň přitažlivě. Jako Batman máte pro strach uděláno a hordy Jokerových přisluhovačů budete kosit v jednoduše ovladatelných soubojích pomocí pěstí, kopanců a parádních bojových komb.


Rvaček si užijete dost, a tak není vždy nutné se do nich pouštět. Jako superhrdina vlastníte speciální nástroje, třeba vystřelovací lano s kotvou, jimž si můžete nic netušící padouchy přitahnout, občas se hodí známé bat bumerangy či výbušnina na bourání zdí. Batman navíc své nástroje během hry různě vylepšuje.


Čas od času je nutné hledat stopy, řešit jednoduchá puzzle a takticky přemýšlet. Hodně vám pomůže speciální detektivní mod, s nímž vidíte nepřátele i za zdí nebo interaktivní objekty. Batman: Arkham Asylum je vzácná herní perla, která kombinuje divoké souboje i taktickou akci s jedinečnou atmosférou. Jedna z nejlepších her roku.

Hodnocení: 90%
+ skvělé temné prostředí, zábavné a dobře vypadající souboje, Batmanovi super nástroje, často více možností jak řešit situace, vynikající grafika, batmanovská encyklopedie
- někdy nepřehledné, kvůli špatně umístěné kameře
Výrobce: Rock Steady Studios Ltd.
Web: www.batmanarkhamasylum.com

Operation Flashpoint: Dragon Rising •  Archiv Tomáš Jung

Co se hraje

Jedna kulka a je po vás

Zkuste přežít bitvy v Operation Flashpoint: Dragon Rising

Ostrov Skira je znovu ve válečném ohni. Tenhle fiktivní kus země nacházející se na sever od Japonska je totiž plný ropných nalezišť a čínská armáda na ně dostala zálusk.

Připravte se k boji vojáku, čeká vás nelítostné virtuální bojiště, kde i jediná kulka může znamenat smrt. Nový Dragon Rising se pokouší zopakovat úspěch svého legendárního předchůdce Operace Flashpoint a to i přesto, že byl vyvíjen na novém herním enginu a zcela novým týmem vývojářů. A jak to dopadlo?

Máme před sebou působivou střílečku s taktickou volností, pěknou grafikou i živou atmosférou bojů, v níž se konfliktu účastníte v roli amerického vojáka. Velíte čtyřčlennému týmu vojáků a často bojujete s podporou jiných jednotek. Je na vás, jakou taktiku zvolíte, jak se k nepříteli přiblížíte, zda ho nejdříve zasypete dělostřelectvem nebo podniknete tichý překvapující útok. Má to však několik chyb na kráse.


Mise v kampani jsou hodně scriptované a počítačem ovládaní protivníci si nedokáží s otevřeným prostorem poradit. Navíc akce jsou většinou koncentrovány jen na menší území a okolí bývá dost prázdné, tedy obcházet nepřítele se sice vyplatí, ovšem čekají vás nudné procházky.

Pokud si chcete zopakovat zážitek z původní Operace Flashpoint, sáhněte raději po ArmA II. Dragon Rising není určitě špatný, jen v něm nesmíte hledat jeho předchůdce.

Hodnocení:
70%
+ rozlehlý i dobře vypadající ostrov Skira, mnoho typů techniky i zbraní, atmosféra bojů, editor misí a dostupná hromada zbraní i techniky, kooperativní multiplayer
- umělá inteligence, v kampani hrajete jen za pěchotu a dost se nachodíte, žádná in-game videa, občas špatně zvolená místa uložení hry, pro někoho příliš obtížné
Výrobce: Codemasters
Web: www.codemasters.com/flashpoint/


Brink •  Archiv Tomáš Jung



Na co se těšit

Brink

Brink nás zanese do budoucnosti, kdy Země už není moc obyvatelná a lidi se stahují do města Ark, která pluje vzduchem. Jenomže ani tady není klid. Řežou se zde dvě nejsilnější frakce a vy stojí na straně jedné z nich.

Z připravované multiplayerovky Brink cítíme originalitu a závan něčeho nového. Hra začíná tvorbou vašeho charakteru. Chcete rychlého ale méně odolného štíhlouna nebo silnějšího maníka s jizvami, co vydrží skoro všechno?

Udělejte si postavu dle sebe. Zajímavostí je tlačítko SMART. Kdykoli ho při pohybu zmáčknete, počítač sám zvolí, zda má postava vyskočit, skrčit se nebo udělat skluz. Těšíme se i na generované úkoly a unikátní zbraně. Fakt smart!

Proč se těšit: unikátní prostředí, tlačítko SMART, generované úkoly, tvorba charakteru
Datum vydání: jaro 2010
Výrobce: Splash Damage
Web: www.brinkthegame.com

 

Články odjinud