Staň se skutečným závodním jezdcem

Staň se skutečným závodním jezdcem
Sdílej
 
Revoluční proměna série v Need For Speed: Shift. Drsné honičky s policií a bezhlavá jízda městem? Na to zapomeňte!

 

For Speed: Shift vykročil zcela jiným směrem než jeho předchůdci a snaží se vyvolat nejsurovější pocity opravdových jezdců.

Ocitnete se tak ve skutečných závodních autech svištících po slavných okruzích jako Spa, Silverstone nebo povedených městských tratích třeba v ulicích Londýna.

Během své závodní kariéry vyděláváte peníze, sypete je do nákupu nových aut i tuningu, díky němuž uděláte z obyčejného cesťáku okruhového dravce.

Hra neustále hodnotí váš styl jízdy, budujete si svůj osobitý profil jezdce a získáváte odměny v podobě nově otevřených tratí nebo dostupných bouráků. Průchod kariérou je mimořádně motivující.

Ve videohrách se často znehodnocuje pocit z rychlosti a přes 200 km/h v nich umí jet skoro každý. Jenomže zkuste se rozjet na takovou rychlost v nejvyšší obtížnosti v NFS: Shift.

Obraz se vám po stranách rozmaže, auto burácí, vibruje a slabší povahy donutí stáhnout nohu z plynu. Úžasný pocit z jízdy je zásadní předností této hry.

Jsou vaší krevní skupinou spíše arkádové závody? Není problém! Hra obsahuje široké spektrum nastavení obtížnosti, i když upřímně, to nejlepší ze sebe NFS Shift vymáčkne při nastavení větší realističnosti a nejlépe s použitím herního volantu.

Do NFS se po několika letech vrátila šťáva, která možná nesedne pirátům silnic, ale kdo má opravdovou chuť závodit, NFS: Shift ho strhne jako lavina.

Hodnocení: 90%

+ parádní pocit z jízdy, zábavná kariéra i multiplayer, nastavitelná obtížnosti, tuning aut i jemné ladění výkonu, skvělá grafika a ozvučení

- některá auta jdou až příliš lehce do smyku, na klávesnici si hru neužijete

Výrobce: Slightly Mad Studios

Web: www.shift.needforspeed.com


Red Faction Guerille •  Archiv ABC



Co se hraje


Destruktivní mejdan na rudé planetě

Poznejte sílu kladiva a výbušnin v Red Faction Guerilla.

Mars není zrovna příhodné místo k životu a pokud tam navíc živoříte jako otrok, nemáte daleko ke vzpouře. Red Faction Guerilla vás strčí do role člena partizánského odboje Red Faction, který se snaží osvobodit Mars od terorizující frakce EDF. A jak to provedete?

Red Faction Guerilla se hraje ve stylu GTA. Na mapě máte vyznačené hlavní i vedlejší mise jako jsou například záchrana rukojmích či útoky na konvoje nebo základny EDF. Je na vás, jakou misi si zrovna vyberete, na každou je ale potřeba se připravit. Zbraně lze vylepšovat v partyzánských sídlech a k dispozici máte různorodá vozidla včetně obrovských buldozerů, transportérů a někdy i tanků.

Po marťanské krajině se pohybujete celkem volně, ovšem jakmile se pustíte do bourání nebo nějaké jiné podvratné činnosti, EDF vyhlásí poplach a půjdou po vás jako vosy. Pokud se ukryjete, poplach je zrušen, zůstanete-li na očích, musíte se vypořádat se dotírajícím nepřítelem.

Nejzábavnějším jádrem hry je ničení různých budov, těžebních věží, komínů a dalších objektů. Cílem těchto činností je oslabovat vliv EDF a zvedat morálku obyvatel. Kladivo bude váš nejvěrnější kamarád, s nímž budete mlátit do nosníků budov, destrukce je také možná pomocí různých výbušnin, raketometů a dalších působivých zbraní. Budete zírat, až se před vámi začnou bortit monumentální stavby. Ač jsme to nečekali, tenhle kousek nás mile překvapil, a Red Faction Guerrilla hodnotíme jako velmi zábavnou akci z Marsu.

Hodnocení: 80%

- volnost v plnění různorodých úkolů, svižná akce, rebelská radost z destrukce staveb, originální a syrová atmosféra prostředí Marsu, zvuky

+ umělá inteligence nepřátel i spolubojovníků, slabší příběh na pozadí

Výrobce: Volition

Web:
www.redfaction.com


Arma II: Operation Arrowhead •  Archiv ABC


 

Na co se těšit

ArmA II: Operation Arrowhead



Vojáci pozor! Připravte se na boj v Afghánistánu! Nový samostatně spustitelný datadisk Operation Arrowhead pro úspěšnou vojenskou simulaci ArmA II je již ve vývoji a přinese řadu novinek. Tou největší jsou dvě nová prostředí inspirovaná Afghánistánem.

Těšíme se na to, jak skok z poměrně rovinaté země Chernarus do vysokých hor a pouští Afghánistánu změní způsob boje a tedy i hraní. Datadisk bude zaostřen na americkou vojenskou techniku (budeme létat také v AH-64 Apache) a k dispozici bude i část současné výzbroje Armády České Republiky. Do téhle války půjdeme rádi.

Proč se těšit:
nové prostředí a kampaň, nespočet nové a upravené techniky i zbraní, vylepšení původní ArmA II

Datum vydání:
v průběhu 2010

Výrobce:
Bohemia Interactive

Web:
www.arma2.com/arrowhead/


 

Herní zprávy

Batman v blázinci

Příště vás čeká Batman: Arkham Asylum, neboli děsivý výlet do psychiatrické léčebny, naštěstí v roli mocného Batmana, vybaveného třeba rentgenovým viděním. Dostaneme Jokera znovu na kolena? Těšte se!

Star Trek Online

Masivní multiplayerová hra z prostředí Star Treku? Už jen popularita filmových děl je solidní záruka úspěchu nové MMO hry. Podívejte se na videa přímo ze hry a pokud máte chuť, můžete se podílet na jejím beta-testovaní. Stačí se zaregistrovat na www.startrekonline.com.

 

Články odjinud