Battleforge

Battleforge
Sdílej
 


Hit ABC

Několik odvážlivců se o to již pokoušelo, ale žádný významně neuspěl. Až přišel Battleforge!


Zkombinoval dva typy her, které si o propojení doslova říkaly - realtime strategie a sběratelné karetní hry ve stylu Magic The Gathering.

Battleforge je zasazena do světa kouzel, démonů, skřetů a jiných fantasy potvor. V základě jde o obyčejnou, ale velmi příjemně hratelnou realtime strategii, lehce podobnou Warcraftu III. Zajímavou jí vlastně dělají právě karty, pomocí kterých do hry vkládáte jednotky, monstra či smrtonosná kouzla.

A jak je u sběratelných karet známé, taktika a strategie hry vzniká především při skládání balíku karet, jež budou v následující bitvě použity. Karty se dělí na čtyři základní frakce (barvy) a každá poskytuje jiné možnosti. Abyste mohli ve hře kartu použít musíte mít dostatek energie, ale také příslušný počet "orbů" dané barvy, jež získáte stavěním oltářů. Taktických možností je vskutku mnoho.

Karty získáváte po odehrání příběhových misí, ale také výměnou s jinými hráči, nákupem (i za peníze) nebo přes klasické aukce. Battleforge má solidně zpracované online komunitní prostředí a snadno v něm najdete protihráče nebo zájemce o kooperativní hru. Máte-li rádi fantasy, strategie a navíc třeba sběratelné karetní hry, Battleforge vás pobaví na hodně dlouho.

Hodnocení: 80%
+ výborné propojení realtime strategie a sběratelných karet, zábavné, mnoho strategických možností, komunita kolem hry, multiplayer
- slabý příběh na pozadí, pouze 19 misí kampaně
Výrobce: EA Phenomic
Web:

(www.battleforge.com)





Co se hraje


Cryostasis

Za polárním kruhem je hrozná zima a člověk nepohrdne jakýmkoli přístřeškem. Snad jen s výjimkou uvízlého ledoborce, jehož posádka se na první pohled zdá být mrtvá.

Hororová střílečka Cryostasis vás zavede do útrob přesně takové děsivé lodi a vy se postupně budete dozvídat, co se vlastně stalo.

Cryostasis poskytne hráči hned několik neobvyklých zážitků. Předně to je mrazivá atmosféra a graficky působivě zpracované prostředí, které utluče vaši odvahu hrou stínů, světel a vyskakujících zrůd. Zbraní je málo, střeliva ještě méně a tak často nezbude než prořezávat temnotu sekerou či masivním kusem železa.

Souboje jsou těžkopádné, náročné a celkově budete často umírat i díky zákeřným a můžeme říci, že od autorů necitlivě umístěným pastím. To kazí zážitek z jinak hutného, i když lineárního příběhu. Co se zde stalo se dozvídáte pomocí pronikání do paměti zemřelých námořníků. Znovu prožijete poslední okamžiky jejich života a musíte se pokusit je změnit k lepšímu.
U Cryostasis se budete bát, dobře se bavit, ale také občas nadávat.

Třeba na umělou inteligenci nepřátel nebo jiné chyby. Na druhou stranu jde o nezvyklý herní zážitek, díky kterému má cenu se povznést nad celkovou nedoladěnost.

Hodnocení: 70%
- parádní příběh a způsob jeho vyprávění, děsivá atmosféra, pěkné grafické zpracování
+ hardwarově náročné, těžkopádné souboje, nedoladěné, lineární příběh
Výrobce: Action Forms
Web:

(www.cryostasis-game.com)






Na co se těšit
Bioshock 2


Pamatujete na Velkého taťku? V prvním díle skvělé střílečky Bioshock jsme mu záviděli jeho obrovský vrták na ruce. Ve dvojce ho už budete mít taky! Hra vás totiž nechá přímo za postavu Big Daddy hrát. Těšte se na pořádně těžký arzenál: rotáční kulomety, hřebíkomety nebo vytváření ohnivých stěn pomocí plazmidů.


Kdo bude nejsilnějším protivníkem? Ta roztomilá malá holčička vyrostla, stalo se z ní děsivé monstrum, a ráda by si podmanila celé podmořské město Rapture. Autoři chtějí zaostřit hratelnost na lepší využívání prostředí včetně hackování obranných prostředků, taktické souboje a přidají i multiplayer.

Proč se těšit: návrat do Rapture v podobě Big Daddyho, vylepšený design úrovní, taktické využívání prostředí, noví nepřátelé, multiplayer
Datum vydání: konec roku 2009
Výrobce: 2K Marin
Web:

(www.thecultofrapture.com)






Herní zprávy

Orchestr u Stalingradu


Úspěšná multiplayerová střílečka Red Orchestra: Ostfront 41-45 bude mít svého nástupce s podtitulem Heroes of Stalingrad. Hra by si měla udržet svou realističnost, poběží na enginu Unreal Engine 3 a potěší i singleplayerovou kampaní. Více na

(www.redorchestragame.com)




Nový přídavek pro S.T.A.L.K.E.R.

Letos se znovu vypravíme do Zóny, ovšem ne jako Stalkeři. Děj bude navazovat na konec prvního dílu. Ukrajinská vláda bude chtít převzít kontrolu nad Zónou a vy budete její agent, jakýsi předvoj armádní invazi. S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat vyjde na konci tohoto roku.

 

Články odjinud