Simpsonovi slaví! ABC navštívilo slavnostní ceremoniál na žluto

Simpsonovi slaví! ABC navštívilo slavnostní ceremoniál na žluto
Sdílej
 
Nejznámější herci, zpěváci a politici se mohli přetrhnout, aby se dostali na žlutý koberec vedoucí do tělocvičny Springfieldské základní školy. Simpsonovi tam totiž slavili 20. narozeniny a u toho jsme nemohli chybět.

 

Dopisy z Ameriky nám do redakce nechodí každý den a tak žlutá obálka s pozvánkou a VIP pasem na slavnostní ceremoniál ve Springifeldu vyvolala velké pozdvižení. Jet chtěl každý, a aby nedošlo k roztržce, musel rozhodnout nemilosrdný ale spolehlivý systém kámen, nůžky, papír. Po pár hodinách máchání rukama bylo o vítězi rozhodnuto a já mohl vyrazit domů balit. Let první třídou byl se vším luxusem až na žlutou páskou přes oči, kterou mi sundali až po přistání ve Springfieldu. Že prý jsou novináři podlí a prozradil bych, kde ten „pravý“ Springfield vlastně leží a zkazil tak legraci všem fanouškům, kteří se na to už léta snaží přijít. Z původně zamýšleného titulku Víme, kde leží Springfield tedy sešlo.

 

Celý Springfield na nohou

Přestože všechny pozvané celebrity Springfield už viděl, oslava vyvolala pozdvižení, jaké město podle místních nepamatuje. Nikdy tam totiž nebyli všichni slavní takhle pohromadě. Žlutý koberec, u kterého stavěly limuzíny s hosty, hlídal sám šerif Wigum. I když potají ujídal koblihy důmyslně schované ve služební čepici, choval se profesionálněji než kdykoliv předtím. U vchodu do tělocvičny vítal hosty ředitel Skinner, který by působil docela důstojně, kdyby ho pořád nepeskovala jeho matka. „Seymoure, kdo jsou ti lidé? Řekni jim ať jdou pryč, tohle je tvoje škola! Bolí mě z nich hlava,“ znělo pokaždé, když kolem ní někdo prošel. Večer měla původně moderovat celá Simpsonovic famílie, ale nebyli by to oni, kdyby se něco nezvrtlo.

Lisa Simpsonová •  Foto © 20th Century Fox a Archiv ABC

Opravdu velká kobliha

Už od začátku, bylo jasné, že se moderování nezúčastní Homer (38). K narozeninám si totiž objednal kopii největší koblihy na světě. Tu při příležitosti vydání snímku Simpsonovi ve filmu na DVD poskládalo během jednoho dne 56 lidí z 80 000 koblih. Dodávka s koblihou ale omylem přijela už před začátkem slavnostního večera a Homera už ze zákulisí nikdo nedostal. „Moc mě to mrzí, ale od doby, kdy jsem o té koblize slyšel, jsem skoro nemyslel na nic jiného. Byla tak strašně velká!“ Komentoval situaci Homer, kterého jsem zastihl v láskyplném objetí se zmiňovanou koblihou. Nejdřív mě málem pokousal, když jsem mu ale vysvětlil, že jsem novinář a sladké moc nemusím, naštěstí se uklidnil.

 

Ou yeah!

Homerova milostná avantýra s obří koblihou neudělala dobře už tak nervózní Marge (34) a musela se jít uklidnit na bar. Bohužel ale opět padla do pasti drinku, který se jí stal už několikrát osudným – koktejlu Long Island. Když Maggie (1) zjistila, že jsou oba její rodiče „mimo provoz“, zabalila to taky a šla si schrupnout. Na moderováni tak zbyli jen Bart (10) s Lisou (8), kteří jsou naštěstí po těch letech před kamerami profesionálové a jejich moderování „z patra“ se vyrovnalo i scénkám, které uváděli. Z těch bylo asi nejlepší taneční vystoupení Disco Stua, jak jinak než duchu 80. let. Ou yeah! Naopak moc se nepředvedl děda Simpson, který si připravil tanec zvaný kozáček a v půlce vystoupení usnul. Rozpaky zase vyvolala Milhouseova přednáška na téma, jak nejlépe zamaskovat počůranou postel. Jediný, kdo ji ocenil potleskem, byl Stewie, jednoleté batole, jehož jediným snem je ovládnout svět, a můžete znát ze seriálu Griffinovi.

Kobliha •  Foto © 20th Century Fox a Archiv ABC

Sedět vedle hovínka je pech

Mezi hosty bylo vůbec hodně seriálových postav. Dá se říct, že pozvánku dostal každý, kdo na poli televizní zábavy něco znamená. A když se takové osobnosti sejdou, může to znamenat jisté komplikace. Největší problémy dělala známá partička sprosťáků ze South Parku. Stan, Kyle, Cartman a Kenny si jako doprovod vzali vánoční hovínko pana Hankyho. S Hankym je sice legrace, ale sedět vedle něj opravdu nikdo nechtěl. Největší rozruch byl ale nakonec na baru, kde se sešli největší seriálový pijáci. Točil se Duff a obsluhoval Vočko, který se snažil podnapilé hosty obírat o drobné. „Smáli se mým malým uším. To jim nedaruju! Pche... celebrity!“ Utrousil, když sem ho načapal, jak zkoušel obrat připitého Petera Griffina o dva Dolary.

Peter společně s Homerem, Barneym a Benderem z Futuramy tvořili jádro pijáků. Chvíli se objímali a za okamžik si zase šli po krku a jeden druhého obviňoval, kde, komu a v jaké epizodě, ukradl jaký fór.

 

Spousta neznámých tváří

Čas neúprosně utíkal a přišel čas na after party, na které se o zábavu staral DJ Bollo, gorila ze seriálu Mighty Boosh. Jeho taneční beaty nejvíc ocenili kolegové Vince a Howard a celý taneční sál byl jako v ohni. Úplným opakem pak byli hlavní hrdinové z IT Crowds a Black Books, kteří se tísnili v nejtemnějším koutku tělocvičny (pod hledištěm), odmítali se s kýmkoliv bavit, popíjeli víno a navzájem se uráželi uštěpačnými poznámkami. Posměchu se nevyhnul ani ufon Roger (American Dad), který si opět hrál na univerzitního profesora, na což mu nikdo neskočil. Pravda, že na tenhle večírek mohl vymyslet nějaké nové číslo. Přes všechny komplikace Simpsonovi oslavili svoje narozeniny se vší pompou a důstojností a popřát přišlo i spoustu postav z konkurenčních seriálů. Že některé neznáte? Nevadí, připravili jsme pro vás přehled toho nejlepšího, co dnes televize nabízejí. Když je na oslavu pozvali samotní Simpsonovi, tak přece nemůžou být špatní, nemyslíte?


Simpsonovi 1989 •  Foto © 20th Century Fox a Archiv ABC

Jak to všechno začalo

Matt Groening čekal v kanceláři producenta Jamese L. Brookse, pro kterého měl přichystaný námět na seriál vycházející z jeho krátkých komiksů Life is Hell (česky Život je peklo). V tom ho napadlo udělat seriál, který jakoby z oka vypadl jeho nefunkční, ale přesto skvělé rodině. Postavy pojmenoval podle svých rodičů a sourozenců, dal jim stejnou adresu, ve které kdysi bydlel a Simpsonovi byli na světě. V televizi se objevili už v roce 1987 jako dvouminutový skeč v Show Tracey Ullmanové, první dvacetiminutová epizoda byla odvysílána ale až o dva roky později. Vánoce u Simpsonových měli obrovský úspěch a žlutá rodinka se přestěhovala do hlavního vysílacího času. Česká televize chystá uvedení 20. série, v Americe se právě rozjíždí 21. řada.

Simpsonovi sledujte celý týden (krom čtvrtka a neděle) od 19.35 na ČT2, 20. sérii každou neděli na ČT2 od 19.30

 

 

Články odjinud