RECENZE DVD: Harry Potter a Princ dvojí krve

RECENZE DVD: Harry Potter a Princ dvojí krve
Sdílej
 
Pokud jste na Harryho nestačili skočit do kina, nebo vás učaroval natolik, že si ho přejete mít doma, neváhejte a určitě si DVD Harry Potter a Princ dvojí krve obstarejte.

 

Je to kvalitně udělaný film, ve kterém režisér David Yates předvedl, jak se dá literární předloha bezvadně převést do filmové podoby. Úžasná kamera (Bruno Delbonnel) a mistrózní herecké výkony vás ani na chvilku nenechají vydechnout a dvou a půl hodinový snímek vám uteče, jako byste kouzelnou hůlkou mávli.

 

Harry Potter a Princ dvojí krve •  archiv

Předposlední pokračování kouzelnické ságy nabírá na syrovosti a děsivosti a pomalu, ale jistě se stává drsným thrillerem. Hlavní postavy nám dospěli a jejich největším problémem už není tajemné zlo v podobě „Tyvíškoho“, ale hlavně oni sami. Proměnil se i samotný Harry, který se najednou těžko vyznává sám v sobě a dokonce se i zamiluje. Princ dvojí krve je velkolepá podívaná, kterou zkrátka a dobře musíte vidět! A určitě ne jen jednou.

 

 

 

 

Hodnocení: 95%

+ absolutně vás vtáhne do děje

- možná už je Harryho Pottera tak nějak moc

Harry Potter: Princ dvojí krve - Speciální 2-disková sběratelská edice, Velká Británie / USA, režie: David Yates, MagicBox 2009, 148 minut

 

Články odjinud