Kniha/komiks: Terminátor stojí v komiksu před novou misí

Kniha/komiks: Terminátor stojí v komiksu před novou misí
Sdílej
 
Komiksová řada Omnibus si dala za cíl přepracovat úspěšné filmové tituly do podoby komiksu, dotvářet jejich příběh a dokreslovat události, na které na plátně nedošlo. V komiksu Terminátor tedy jména Sára a John Connorovi fungují především jako opěrné body, na nichž stojí nové příběhy, hlavními hrdiny je někdo úplně jiný.

 

Kniha nabízí dva příběhy, přičemž jeden je rozdělen do tří delších kapitol. Přestože zde figuruje několik postav, které k tomu přímo vybízí, nečekejte nějaké přehnané filosofování nad apokalyptickým údělem lidstva. A to je trochu škoda. I když původní terminátor byl především akčním filmem, jeho výjimečnost spočívala právě v tom, že dokázal dobrou akci propojit se silným příběhem, což se v tomto komiksu ne tak úplně podařilo. Rozhodně ale není na místě tuto knížku odhodit do koše bezduchého akčního braku.

 

 

I přes různé nedostatky má kniha potenciál čtenáře vtáhnout do děje a při každém otočení stránky budete čekat, že na vás vyskočí nezničitelné plechové monstrum, které odrovnává jednoho člověka za druhým. Tíživý pocit zdánlivě neodvratitelného konce světa se dostaví záhy.

 

Hodnocení: 85%

+ zbrusu nové příběhy, dobrý scénář a kresba, pevná vazba

- očekávaná znalost zápletky původních filmů, vysoká cena

Terminátor, BBart 2009, scénář: John Arcudi a James Robinson, překlad: Pavel Švanda, 352 stran, vyšlo 21. 10. 2009

Klíčová slova:
recenze, terminator
 

Články odjinud