Jak na web - 6. kapitola - Kudy do internetu?

Sdílej
 
Kam umístit své stránky? Freehosting atd.

Myslím, že je nejvyšší čas dát moje stránky na internet. Kde si ten svůj web založíme?
Na výběr máme z několika webů, které nabízejí umístění stránek zadarmo. Počítej ale s tím, že ti budou dávat na tvé stránky reklamu (protože nic není tak úplně zadarmo). Většina firem nabízejících freehosting pronajímá
prostor pro stránky také za peníze. A snaží se mezi uživateli stránek zadarmo ulovit nové zákazníky.

Foto
Jak?
Nabízejí ti jen omezený prostor. Například jeden megabyte. Což není málo, když máš na stránkách hlavně texty. Ale jakmile tam začneš publikovat fotografie, už se ti to bude zdát málo.
Mně se to pro začátek zdá tak akorát. A pak uvidíme. Jdeme na věc!
Foto
Dobrá. Své stránky můžeš publikovat přes takzvané webové rozhraní. A někde to jde také prostřednictvím protokolu FTP. To je zkratka z angličtiny - File Transmission Protocol neboli protokol pro přenos souborů.
Co musím udělat nejdřív?
Ze všeho nejdřív se musíš na stránce, která poskytuje web zdarma, zaregistrovat. Znamená to vyplnit jméno, heslo a pár dalších údajů.
Jaké mám ale napsat uživatelské jméno?
To je jméno, pod nímž se nejen budeš přihlašovat, ale které bude taky ve tvé internetové adrese. Takže když budeš mít uživatelské jméno třeba ve tvaru jmeno.prijmeni, tak ti server Mujweb.cz přidělí adresu http://www.mujweb.cz/www/jmeno.prijmeni a server Sweb zase adresu
http://www.sweb.cz/jmeno.prijmeni.




RÁMCE PRO POKROČILÉ