Vyhodnocení Velké zvířecí soutěže

Vyhodnocení Velké zvířecí soutěže
Sdílej
 
Čí výtvory uhranuly redakci ve Velké zvířecí soutěži?

V prvním kole soutěže jste měli objevit zvířata skrytá ve větách a odhadnout, které ze šestice mezi ostatní nezapadá.

Většina z vás správně odhalila rosomáka, klokana, běluhu, mrože, medvěda a narvala. Vymyká se samozřejmě klokan, který je vačnatec a žije na jižní polokouli. (Ve dvou větách se nám ovšem omylem ocitla ještě další, třípísmenová zvířata - ve 2. větě los a v 5. větě sob - obě tato zvířata jsme uznávali také stejně jako to, že jste nemohli určit, které ze šestice se má lišit - žádné se v tomto případě nevymyká.)

Se druhým úkolem jste si také poradili skvěle a správně jste zařadili: koalu do Austrálie, bizona do Severní Ameriky, žirafu do Afriky, kivi na Nový Zéland, kamzíka do Evropy, mravenečníka do Jižní Ameriky, lemura na Madagaskar, gaviála do Indie a pandu do Číny.

S vymýšlením originálního kresleného vtipu o zvířatech už to bylo o něco horší - i když jich přišlo obrovské množství, téměř dvě třetiny byly odněkud přejaté. Nicméně stále jich zbylo dost na to, aby se porota notně pobavila a zapotila při vybírání těch deseti nej. A to jsme do závěrečného hodnocení zařadili jen ty, jejichž autoři správně odpověděli na otázky z prvních dvou kol.

Nakonec nám vyšlo pořadí těch nejlepších z vás, takže můžeme prozradit, že hlavní cenu, konzloi PlaiStation 3 120 GB a hru Gran Turismo 5 vyhrál Tomáš Tachecí z Ledenice, druhou až třetí cenu, konzoli PSP 3000 a hru Mod Kation získali Tomáš Burian z Prahy 8 a Daniel Kubinski z Českého Těšína. Dalších sedm cen byly hravé pokusné soupravy z edice Děsivá věda. Čtvrtou cenu, Výbušné pokusy, získala Zdeňka Cupalová z Osíka u Litomyšle, pátou cenu, Krev, kosti a kusy těla, Jan Bednařík z Jičína, šestou cenu, Šokující raketu, Jakub Utřídil z Ústí nad Labem, sedmou cenu, Super nudle, Matyáš Tejček z Boru, osmou cenu, Živé srdce, Marek Hradecký z Prahy 4, devátou cenu, Strašlivou sopku, Tomáš Maňák z Radostna a desátou cenu, Ohromnou oční bulvu, Lukáš Kosař z Prahy 9.

Vítězné vtipy (s výjimkou dvou uveřejněných originálních kreseb Tomáše Tachecího a Tomáše Buriana) postupně necháme překreslit a uveřejníme na stránce Džouky, stejně tak i některé další od autorů, kteří sice nepostoupili do finále (většinou proto, že neměli správě odpovědi na první dvě kola), ale jejich vtipy se nám tak líbily, že je rádi uveřejníme a jejich autorům pošleme alespoň malý dárek.

Klíčová slova:
zvire