Soutěž o filmové ceny: Phineas a Ferb v paralelním vesmíru

Soutěž o filmové ceny: Phineas a Ferb v paralelním vesmíru
Sdílej
 
Akční dobrodružství plné písniček a humoru bude mít v České republice premiéru na televizním kanálu Disney Channel v sobotu 5. listopadu v 10:30. Abychom vás navnadili, přinášíme několik zajímavostí a soutěž.

 

Dobrodružný příběh dvou nevlastních bratrů Phineas a Ferb v paralelním vesmíru začíná jedno letní odpoledne v Danville. Phineas a Ferb zjistí, že jejich milované zvířátko ptakopysk Perry je ve skutečnosti tajný agent, který každodenně bojuje se silami zla. Kluci se k němu připojí a společně podniknou dobrodružnou cestu po paralelním vesmíru.

Toto akční dobrodružství plné skvělých písniček a humoru bude mít v České republice premiéru na televizním kanálu Disney Channel v sobotu 5. listopadu v 10:30.

Abychom vás navnadili ještě dříve, než se na film podíváte, máme pro vás několik zajímavých čísel, které vám ho představí z trochu jiného pohledu. A pokud se zúčastníte naší soutěže, můžete ještě ke všemu vyhrát hezké filmové ceny.

Phineas a Ferb v číslech

2 Animovaný příběh Phineas a Ferb v paralelním vesmíru je vytvořen ve 2D, Nepotřebujete žádné 3D brýle ani nic podobného. Stačí normální televize.

3 Ve filmu uvidíte spoustu vtipných trojek. Když se podíváte lépe, tak zjistíte, že např. kudrlinky v uších Phinease jsou malinké trojky. Jsou vážně bláznivé, ale přitom pěkně cool!

4 Ptakopysk Perry – neboli Agent P – má jen čtyři prsty! „Popravdě řečeno, všechny animované postavičky mají jen čtyři prsty včetně palce,“ přiznává Dan Povenmire, spolutvůrce filmu. Nakreslené ruce se čtyřmi prsty vypadají lépe a také nám to ušetří spoustu času, protože nemusíme kreslit malíček!“

10 Vytvořit jeden díl seriálu Phinease a Ferba od prvotní myšlenky až po jeho dokončení zabere 10 měsíců,“ říká Jeff „Swampy“ Marsh, hlavní tvůrce filmu.

18 Celý film Phineas a Ferb v paralelním vesmíru vznikal 18 měsíců. Jeho tvůrci strávili měsíce vymýšlením nápadů na příběhy a zápletky a pak se hned pustili do jeho výroby.

24 Pro každou vteřinu seriálu je zapotřebí nakreslit 24 obrázků. Pokud se postavička nehýbe, obrázků nemusí být tolik. Když ale vidíte jakýkoliv pohyb, je pro jednu vteřinu zapotřebí 24 obrázků. To je opravdu spousta!

60 Tvůrcům většinou trvá okolo 60 minut, než vymyslí písničku do seriálu. Pokud se ale do tvůrčího procesu zapojí další lidé, trvá to až tři hodiny!

100 Na filmu spolupracovalo 100 talentovaných lidí, od scénáristů, dramaturgů a designérů až po výtvarníky, počítačové techniky a animátory.

Soutěž o filmové ceny

Abyste vyhráli jednu z filmových cen, stačí, když správně odpovíte na naši soutěžní otázku: Kolik prstů má na jedné ruce kreslený Phineas?

a) 3

b) 4

c) 5

 

Ceny do soutěže:

1. – 3. cena: dárkový balíček obsahující žabky (sandálky), filmový blok a penál, přívěsek, a látkový létající talíř

4. – 10. cena: dárkový balíček obsahující filmový blok a penal, přívěsek a látkový létající talíř

 

 

Jak soutěžit:

Svou odpověď posílejte do 15. 11. 2011 prostřednictvím SMS zprávy ve tvaru PHINEAS mezera odpověď mezera JMÉNO mezera PŘÍJMENÍ mezera ADRESA mezera PSČ mezera na číslo 907 99 09. Příklad: PHINEAS A Jan Novak Prazska 10 Teplice 41500. Cena 1 SMS je 9 Kč včetně DPH. Provozuje Ringier Axel Springer CZ a.s. Přesná pravidla soutěží najdete na str. 56. Každá desátá správná odpověď z prvních 100 odpovědí vyhrává jednu z uvedených deseti cen v pořadí, v jakém budou odpovědi přicházet.

Klíčová slova:
disney, soutez, phineas, ferb, channel