Doteky přírody - 10

Sdílej
 
V 10. kole naší soutěže porota opět vybere a odmění čtyři nejlepší účastníky. Každý, kdo se zúčastní alespoň sedmi ze třinácti kol, bude navíc zařazen do slosování o tři dalekohledy Minolta.

Soutěžní úkol - Sladký podzim

Foto
V obchodech dnes můžete koupit ovoce z celého světa. Dokonce i ty druhy, které se u nás běžně pěstují, jsou často dováženy ze vzdálenosti mnoha set kilometrů. Kamiony zbytečně polykají naftu a znečišťují ovzduší, domácí odrůdy pomalu zanikají.
Zkuste objevit co nejchutnější jablko pěstované ve vašem okolí. Možná vám roste na zahradě, možná ho objevíte u babičky nebo třeba v jabloňové aleji podél polní cesty. Svého favorita nám co nejpodrobněji popište. Zajímá nás barva, tvar a chuť plodu, síla a tvrdost slupky, vzhled a zdravotní stav stromu, místo nálezu... Zkrátka vše, co o jablku budete schopni zjistit.
Ceny pro 10. kolo
Foto
Foto
Hlavní cenou pro vítěze, kterou věnovalo nakladatelství Reader's Digest Výběr, je kniha Jak se to dělá? a série tří videokazet Nejkrásnější národní parky světa. Ceny za 2. - 4. místo - knihy Savci, Pole a louky a Moře a pobřeží - věnovalo nakladatelství Euromedia Group
Na tvorbě soutěže se podílí Centrum dětí a mládeže Českého svazu ochránců přírody (CDM ČSOP).
Odpovědi posílejte na adresu CDM ČSOP, poštovní přihrádka 447, 111 21 Praha 1 nejpozději do 4. října 2002. Uveďte své jméno, adresu a heslo "Doteky". Jména výherců budou otištěna v ABC č. 23. Aktuální informace o soutěži najdete na adrese www.volny.cz/cdmcsop, kde budou výsledky zveřejněny už v polovině října.