Soutěž - MARŤAN - 1. kolo

Sdílej
 
V této dvoukolové soutěži si zahrajeme na vesmírné badatele. A protože středem zájmu současných dobyvatelů vesmíru je Mars, také my se na rudou planetu zaměříme. Než se vesmírný badatel dostane do opravdového výzkumného týmu, musí samozřejmě mnohokrát prokázat své vědomosti. Ty budete muset prokázat i vy, abyste mohli postoupit do druhého kola soutěže.

Zúčastněte se naší soutěže a vyhrajte skvělé ceny!

Foto
Foto
V této dvoukolové soutěži si zahrajeme na vesmírné badatele. A protože středem zájmu současných dobyvatelů vesmíru je Mars, také my se na rudou planetu zaměříme. Než se vesmírný badatel dostane do opravdového výzkumného týmu, musí samozřejmě mnohokrát prokázat své vědomosti. Ty budete muset prokázat i vy, abyste mohli postoupit do druhého kola soutěže. Prvním soutěžním úkolem proto je odpovědět na tři soutěžní otázky týkající se planety Mars. Své odpovědi nám zatím neposílejte, přiložíte je až k řešení úkolu druhého kola soutěže v ABC č. 11. To už se dostaneme přímo na Mars a budeme se zabývat možným životem na této planetě. Proto si příští ABC určitě nenechte ujít.

Soutěžní otázky
1. Jak se jmenovala sonda, která jako první zasáhla povrch Marsu? Poradíme vám, že to bylo v roce 1971 a jednalo se o sondu sovětskou, jejíž přistávací modul se však při přistání rozbil.
Foto
a) Deep Space 2
b) Beagle 2
c) Mars 2
2. Jak se jmenují měsíce Marsu?
a) Phobos a Deimos
b) Prométheus a Galaxia
c) Spirit a Opportuniny
3. Kolik dní trvá marsovský rok, tedy doba jednoho oběhu Marsu kolem Slunce?
Foto
a) 170 dní
b) 365 dní
c) 687 dní

CENY PRO VÍTĚZE
1. mobilní telefon Nokia N-Gage
2.- 3. mobilní telefon Nokia 3410
Foto
4. - 5. GameBoy Advance SP
6. - 8. Lego Spybotics
9. - 10. PC CD-ROM Anglická gramatika a konverzace
11. - 13. PC hra Aliens vs. Predator 2
14. - 18. PC CD-ROM Dějiny evropské civilizace
19. - 20. stolní hra Rychlé šípy