Velká nosorožčí soutěž - 2. kolo

Velká nosorožčí soutěž - 2. kolo
Sdílej
 
O mezinárodní kampani Zachraňte nosorožce jsme psali v ABC č. 4. Cílem kampaně je získání finančních prostředků na záchranné projekty na ochranu nosorožců. Zúčastníte-li se naší soutěže, nejenže můžete vyhrát některou z cen, ale také přispějete na tuto kampaň.

Propásli jste první kolo soutěže z předchozího čísla, a chcete také soutěžit? Nezoufejte - zadání z ABC č. 12 najdete na www.iabc.cz v sekci Soutěže/Zadání.

Druhý úkol

Africkým bušem se klikatí nekonečné množství nenápadných stezek. Některé z nich vyšlapala zvířata, jiné si v buši proklestili lidé. Ty lidské vedou od vesnice k vesnici, ale někdy se ztrácejí v neprostupných houštinách a končí v tajných kempech pytláků. O jednom takovém skrytém pytláckém táboře se doslechli strážci národního parku a vydali se ho hledat.
Pomozte jim najít správnou stezku, která je dovede k táboru. Podél stezky jsou roztroušené tajné sklady upytlačených trofejí, ty je třeba najít a zabavit jejich obsah.
Vaším druhým soutěžním úkolem je najít cestu bludištěm ke skrytému pytláckému kempu. Po cestě sbírejte písmenka a řaďte je za sebou. Půjdete-li správně, sestavíte z nich podivné cizí slovo. Jaké a co znamená?

Pozor!

Soutěž má tři kola. Poslední, třetí úkol najdete v ABC č. 14. Odpověď nám proto zatím neposílejte a řešení všech tří nám pošlete najednou.
Úplná pravidla soutěže najdete na www.iabc.cz v sekci Soutěže.

Ceny
1. stan Picolo Vang a člun Pacesetter 400
2. spací pytel Moritz
3. člun Pacesetter 4
4. Zvíře (obrazová encyklopedie)
5. Velký obrazový slovník
6. Moderní ilustrovaná encyklopedie
7. batoh Picolo Sneer
8.–9. člun Explorer 2
10. spací pytel Picolo Negro
11. batoh Picolo Earwig
12. ledvinka Picolo Shoulder Bag
13. alumatka

Autor

-zde-