Velká prospektorská soutěž - řešení

Velká prospektorská soutěž - řešení
Sdílej
 
Přestože úkoly z prvních dvou kol nepatřily k nejsnazším, přišlo nám do redakce neuvěřitelné množství odpovědí.

V prvním kole jste měli ze seznamu vyřadit všechny předměty, které na cestě divočinou určitě nebudete potřebovat. Většina z vás správně vyřadila žárovku, sadu vinných skleniček, walkman, budík, vlakový jízdní řád, kalkulačku a skateboard.


Druhé kolo bylo obtížnější, to už jste museli zapátrat v literatuře nebo na internetu. A protože se v některých oblastech nachází víc nerostů než jeden, a bylo těžké rozhodnout, který z nich má větší význam, uznávali jsme dvě varianty. To se týkalo hlavně Brazílie, která proslula svými nalezišti smaragdů, ale nacházejí se tu i diamanty.

Obě odpovědi jsme proto považovali za správné. Peru je známé hlavně svými nalezišti zlata, JAR diamanty (a zlata, ale to nebylo v nabídce) na hranicích Indie a Pákistánu se těží slavné safíry (a rubíny, ale ty také nebyly v nabídce), v Myanmaru rubíny a v JV Austrálii zlato.

Kdo vyhrál



Kdo odpověděl správně na otázky z prvních dvou kol, postoupil do třetího kola, které rozhodovalo o vítězi. Porota měla docela obtížné rozhodování, vaše práce byly hodně vyrovnané a jejich hodnocení se lišilo o jednotlivé body.

S výjimkou prvního místa - to s naprostým přehledem získal Honza Sládek z Blovic a s ním i notebook Acer Aspire One A150-8b.

Druhou cenu a mobilní telefon LG-silver získává Míša Klimčáková z Kláštěrce nad Ohří, třetí cenu, vrtulník Fly Genius, Vojtěch Kočí z Chrudimi, čtvrtou cenu, vrtulník 735 set, Tadeáš Koblížka z Příboru, pátou cenu, MP3 GoGen, Jakub Brejcha ze Strážova, šestou cenu, model motocyklu BMW, Matouš Vilkus z České Kamenice, sedmou a osmou cenu, model cisterny British Petroleum, Denis Busta z Bušejova a Jan Krejsa z Prostějova, devátou a desátou cenu, lego 8668, Anna Šťastná z Prahy 4 a Jiří Fiala z Ostravy-Poruby.

Všem gratulujeme.

Autor

ZDE