CZECH PRESS PHOTO

CZECH PRESS PHOTO
Sdílej
 
Pokud vás baví fotografovat, nebo se zajímáte o žurnalistiku, nenechte si ujít 13. ročník soutěže CZECH PRESS PHOTO 2007.

Soutěže se každoročně zúčastňují fotografové s trvalým bydlištěm v České nebo Slovenské republice a soutěžit mohou jen "novinářské" fotografie, tedy ty které vznikly za účelem publikování v některém z informačních médií.

Foto

Cílem soutěže i výstavy, která se koná od roku 1995, je umožnit veřejnosti být očitým svědkem událostí a jevů uplynulého roku. Velmi důležitá je proto aktuálnost a informační hodnota fotografií.

Mezinárodní odborná porota anonymně posoudí estetickou a vypovídající hodnotu jednotlivých snímků, které jsou rozděleny do jednotlivých kategorií (aktualita, sport, reportáž, portrét, příroda a životní prostředí, umění atd.)

Oceněné a další vybrané práce jsou vystaveny od 15.11.2007 do 30.1.2008 na Staroměstské radnici v Praze. Výstava poté bude putovat pod záštitou Ministerstva zahraničích věcí ČR po světě.

Vítězem letošního ročníku Czech Press Photo se stal fotograf Dan Materna z MF Dnes, foto - Exekuce dítěte, 16.ledna 2007

(http://czechpressphoto.cz)