Výstava kostýmů ze seriálu Arabela - do 31. 1. 2010

Výstava kostýmů ze seriálu Arabela - do 31. 1. 2010
Sdílej
 
Pohádkovým bytostem ze seriálů Arabela a také Arabela se vrací se v prostorách dominikánského kláštera v Praze 1 na Jilské ulici velmi zalíbilo. A tak se organizátoři výstavy rozhodli její trvání na tomto místě prodloužit o celý měsíc. Bude tedy otevřena do 31. ledna.

 

Zájemci o prohlídku úspěšné výstavy se mohou těšit na více jak 50 kostýmů z obou sérií, rekvizity nebo třeba na domácnost hlasatele televizních pohádek pro děti – Karla Majera, která prezentuje období před 30 lety, kdy se první série natáčela.

I tenhle prsten dobře známý ze seriálu Arabela můžete na výstavě vidět. •  archiv

Děti obdivují zejména kostýmy čarodějů Viga a Rumburaka, čarodějnice nebo Fantomase, líbí se také vlk z pohádky O Červené Karkulce, Rumburak v ptačí podobě nebo cestovní plášť. Maminky si užívají kostýmy parádnice Xenie, ať už ty princeznovské (Ty na výstavu zapůjčila představitelka Xenie – Dagmar Patrasová, která si je z ČT odkoupila pro své dětské pořady) nebo moderní disco šaty ze světa lidí.

 

Zaujmou také korunky a šperky královny a princezen, stejně jako jediný dodnes zachovaný kouzelný prsten s velkým modrým kamenem. Nejen tatínci se po prohlídce výstavy těší do kavárny U prstenu, kde ke koupenému teplému nápoji dostanou dezert zdarma.

 

CO: Výstava kostýmů ze seriálu Arabela

KDY: denně kromě pondělí – od 10:00 do 16:30. 31. ledna

KDE: Dominikánský klášter, Jilská ulice 7a, Praha 1

Klíčová slova:
vystava, Arabela