EXTRA SHIT!

EXTRA SHIT!
Sdílej
 
Vsaďte skejt, že tenhle dárek vás ohromí. Je sice fakt nechutný, zato zaručeně pobaví.


Ručíme vám, že s ním tutově napálíte nejlepšího kámoše, stejně jako holky ze třídy, nic netušící rodiče, "oblíbeného" učitele i nerudnou sousedku.

Nechoďme už kolem horké kaše - tedy lépe napsáno gumového psího výkalu, který je tak autentický (až na charakteristický zápach, jehož jsme vás ušetřili), že dokonale zmate všechny.

Naplánujte parádní akcičku, a pak už se jen smějte a bavte. Humorné zážitky s odporným hovínkem pište, foťte, točte a posílejte na adresu redakce nebo emailem na:petra.mikloskova@ringier.cz, heslo SHIT.

Nejlepší zveřejníme!



Upíří zuby uáááh! Nesmrtelné žertovné předměty


Abyste pobavili a rozesmáli své okolí nebo kamarády, nemusíte hýřit vtipem nebo ze sebe dělat šaška. Jistotou jsou předměty, které nás nepřestanou bavit asi nikdy.



Upíří zuby, vyhnilý chrup, utržený prst, hřebík vražený do ruky, žvýkačky se švábem, svědící prášek, umělé lejno. To je jen krátký výčet těch nejznámějších ptákovin, na které narazíte skoro v každém stánku. Proč jsou pořád v kurzu?

Je to docela jednoduché. Sami znáte ten pocit, když někoho ze svých kamarádů nebo příbuzných nachytáte a všichni se tomu společně zasmějete. Je to rychlý způsob, jak pobavit sebe i všechny kolem nebo třeba zachránit situaci. "Lidé chtějí mít nějakou legraci," říká prodejce těchto předmětů Václav Kohout (viz rozhovor). "Zákazníci chodí raději k nám než do hračkářství, protože ptákovinou můžou nachytat řadu lidí, a to je na našich předmětech to atraktivní," vysvětluje.

Dobrý nápad


Jenže aby mohla tahle "udělátka" zafungovat, musí nejdřív někdo přijít s dobrým nápadem. Jako třeba na prdicí pytlík, na nějž si sednete a ozve se zvuk, jako byste se "upšoukli", či na zkrvavený hřebík, který si přichytíte k dlani a vypadá to, že jste si prorazili ruku. Ale jak přiznává Václav Kohout, moc novinek se v tomhle odvětví neobjevuje, protože přicházet neustále na nové a vtipné nápady není snadné. A tak najdete ve většině obchodů stejný sortiment, který však pořád funguje a vyvolává správné reakce: úlek, údiv, smích.

Jak se prodává


Obchodníci sice svorně odpovídají, že ptákoviny typu svědící prášek či kouřící cigareta - takzvané stálice - se prodávají průběžně, ale největší zájem je o ně před Vánocemi a poslední dobou i kolem Halloweenu, svátku importovaného do Česka z anglosaských zemí. To se kupují především masky a nejrůznější typy upířích a umrlčích chrupů.

Ale pod tradičními žertovnými předměty si naštěstí ještě pořád představujeme věci, které mají především pobavit, ne vystrašit. Posypat babičku svědícím práškem či škrtnout kovbojskou zápalkou o sousedovo auto sice není ideální zábava, ale rozhodně je to lepší, než abyste někomu způsobili infarkt maskou obličeje ze záhrobí.


Ptákoviny v ABC


I časopis ABC velmi často přibaluje svým čtenářům jako dárky žertovné předměty. V poslední době to byl prdicí pytlík Megaprda (ABC 2/2008), lítající graffiti (ABC 18/2008), ruka zlodějka (ABC 23/2008), vodní červi (24/2008). K dnešnímu vydání dostáváte zdarma "shit" - věrnou napodobeninu psího exkrementu.



Top předměty podle ABC


1. Kouřící cigareta

Hodnocení: Pokud chcete vytočit rodiče, je to sázka na jistotu. Do duté trubičky stačí nasypat jakýkoliv prášek (vyzkoušeli jsme hladkou mouku) a jemně do cigarety foukat. Vzniklý bílý dým vypadá jako skutečný.

2. Vystřelovací nůž-hřeben


Hodnocení: Skončil sice druhý, ale tahle napodobenina gangsterského vystřelovacího nože způsobila v redakci největší pozdvižení.

Je to ta správná hračka pro všechny kluky, kteří sice chtějí být za drsňáky, ale ve správné chvíli rozesmějou všechny kamarády.

3. Shit


Hodnocení: Slizký, hnědý, odpudivý. A proto funkční! Jak shit použít, vám nebudeme radit, protože si to nyní můžete vyzkoušet sami. Jedno je ale jisté: nic tak nechutného jsme už dlouho neviděli.

4. Žvýkačky se švábem


Hodnocení: Pomyslnou bramborovou medaili od nás získala "žvýkačková past". Asi nemusíme vysvětlovat, ale pro všechny případy: v momentě, kdy si vytahujete žvýkačku z krabičky, vám prst scvakne obrovský šváb. Hlavní problém téhle ptákoviny je, že je notoricky známá, a tak s ní vystrašíte už jen rodiče a prarodiče.



Top předměty podle čtenářů


1. Vystřelovací nůž-hřeben

Hodnocení: Získal sice stejně bodů jako druhý Hřebík do prstu, ale způsobil takové pozdvižení, že je jasný vítěz. A z ruky ho nechtěl dát nikdo bez ohledu na věk či pohlaví.

2. Hřebík do prstu

Hodnocení: Prst provrtaný mohutným hřebem je efektní v každé situaci. Zajímavé bylo, že při našem testování zaujal spíš holky. Že by se silnější polovička bála pohledu na krev?


3. Shit

Hodnocení: Zdařilá atrapa zvířecího hovínka se líbila zvláště klukům. Jejich představy, koho, kdy a jak napálit, byly opravdu nevšední. No, máme se všichni na co těšit...



Rozhovor
Václav Kohout je odborník na žertovné předměty. Prodává je v jednom z pražských obchodů už několik let a dobře ví, co zrovna letí.

Kdy jste začal s prodejem ptákovin?

Prodávám je už přes šest let.

Dá se za tu dobu vysledovat nějaký trend v jejich prodeji?


Jistě, existují třeba stálice. Pro dospělé je to pracovní helma "pivní pomoc", u dětí zase letí prdicí pytlík, propiska-hovínko, bouchací žvýkačky a hřeben-nůž. A takové věci se i teď prodávají nejvíc.

Utrácejí lidé za tyhle předměty hodně peněz?

V průměru kolem pěti set korun na nákup.

Jak vypadá váš průměrný zákazník?

Je to půl na půl dospěláci a děti.

Kdy se prodává nejvíc?

Asi jako ve všech ostatních obchodech je to před Vánocemi.

Co bylo hitem těch posledních?

To letěly především masky Terminátora a Fantomase. A hodně se prodávaly i kostýmy. Pro kluky Spiderman a Harry Potter, pro holky princezny.

Dorazil už do Česka americký Halloween?

Stoprocentně. Je to zhruba šest let, co k nám tahle vlna dorazila, a nyní je v plné síle.

Máte vy sám nějakou oblíbenou ptákovinu?

Určitě. Doma mám kalkulačku s utajeným odposlechem, který můžete zavést třeba až do vedlejší místnosti a poslouchat, o čem se tam lidi baví.