Zemědělská technika: Malotraktor

Zemědělská technika: Malotraktor
Sdílej
 
Předlohou modelu byl malotraktor Terra Vari určený pro středně těžké práce, např. obdělávání půdy nebo přepravu nákladu.

Všestranný pomocník

Pomáhá drobným pěstitelům na větších zahradách. Ke stroji lze připojit vozík nebo radlice, brány, kypřič, kombinátor, smyk i válec. Je poháněn benzinovým dvoudobým motorem, palivová nádrž má objem 3 litry. Motor se dá odejmout a použít třeba pro sekačky nebo zavlažovací zařízení.

 

PŘÍPRAVNÉ PRÁCE

1. Lomové čáry nařezávané z líce tisku jsou kresleny plnou čarou opatřenou černou šipkou, která směřuje na lom. Čáry nařezávané z rubu tisku jsou kresleny také plnou čarou, ale jsou značeny bílou šipkou. Jednotlivé díly lepte pomocí chlopní označených čísly, kam mají být díly přilepeny. Červená kolečka s křížkem označují místa pro vytvoření otvoru pro špejle. Párové díly označené stejným číslem je možné zaměnit.

2. Připravte si 3 kusy špejlí dlouhé 12 mm, 38 mm a 62 mm, tj. díly 15, 16 a 17. Špejle začistěte a začerněte černou tuší. V místě otáčení os proveďte mírné zúžení.

 

 

Návod na slepení •  ABC

 

 

NÁVOD NA SLEPENÍ

1. Slepte motor 1, na který umístěte nádrž 2 a přední závaží z dílů 3 a 4. Přilepte řidítka 5, která mírně za rukojeti ohněte směrem dolů. Pozor na úzké místo dílu, nesmí se přehnout. Díl 6 zatím jen vystřihněte a připravte v něm otvor pro špejli.

2. Zpracujte valník 7. Na strany přilepte díly 8 a 9 tak, aby červené koncové svítilny směřovaly dozadu a žluté světlomety dopředu. Přilepte podvozek 10 a spojovací tyč 11, do které v místě červeného kolečka s křížkem vytvořte otvor. Na spojovací tyč 11 přilepte sedátko z dílů 12 a 13. Díl 13 v přední části mírně ohněte směrem dolů. Přilepte ruční brzdu 14.

3. Přiložte k otvoru spojovací tyče 11 připravený závěs 6, oběma díly provlečte oj, špejli 15. Přilepte ji ale pouze k dílu 6, aby se závěs volně otáčel. Valník slepte s motorovou jednotkou vsazením a zalepením špejle 15 do otvorů na spodní části řidítek 5 a motoru 1.

4. Slepte zadní kola z dílů 18 a 19. Potom slepte přední kola z dílů 20 a 21 tak, aby vzorek pneumatiky při pohledu shora směřoval na střed desénu dopředu na obou kolech. Na díly 16 a 17 ze špejlí nalepte přední a zadní kola zakápnutím lepidla. Kola by se měla volně otáčet.

 

 

Malotraktor je užitečný pomocník na poli •  ABC

 

 

Vystřihovánky v ABC 16

Vystřihovánky v ABC 16

Zemědělská technika: Parní oračka

Zemědělská technika: Parní oračka

Open Air traktor? LifeTrac je otevřený "do světa"

Open Air traktor? LifeTrac je otevřený "do světa"

Klíčová slova:
traktor, kombajn