Humber-FWD (1:87, sanitní verze)

Sdílej
 
Od ABC č. 19 upozorňujeme všechny nadšené modfeláře na velký projekt nového diorámatu Vylodění, který vychází v našem zimním SPECIÁLU. Pro ty, kteří se ho nemůžou dočkat, a také pro ostatní modeláře nyní přinášíme ukázku modelu v měřítku 1:87, který se ve speciálu objeví.

Protože návodná kresba platí pro více měřítek a zároveň také pro uzavřenou skříňovou verzi vozu Humber, musíte se v ní dobře zorientovat a pstupovat podle pořadí 1 až 6 při stavbě vozidla s otevřenými zadními dveřmi a vnitřním prostorem
Návod na sestavení
Postupujte podle uvedeného pořadí 1 až 6 na návodné kresbě.

Foto
Nejdříve zpracujte spodní plochu H3, na jejíž rubovou stranu nalepte do oblouků vytvarované přední blatníky, díl H4. Nyní sestavte rám podvozku z dílu H1 (zde nezapomeňte uvolnit otvory pro osičky kol) a doplňte ho zadními blatníky, 2x díl H2. U modelu sanitky ohněte blatníky barvou nahoru, ke kolům. Zde také nainstalujte na rám otevřený "vnitřní prostor" složený z dílu H5a. Celek rámu provlékněte otvorem mezi předními blatníky na ploše H3, díly vzájemně vycentrujte a vpředu pod motorem zakápněte lepidlem. Zadní část pod blatníky, zdvíhající se spodní plochu nárazníku a u sanitky sklopené dveře zatím nezalepujte - nejdříve musíte sestavit karoserii z dílu H5. Na rozdíl od modelů menších měřítek zde vytvarujte střechu se zaoblenými hranami, později doplněnou střešním nosičem H10. Karoserii zpevněte vpředu kapotou motoru H6 a celou skříň usaďte a vycentrujte na rám podvozku. Zalepte od motoru rozšiřující se podběhy, boky karoserie slepte s blatníky a současně zkompletujte zálepky zadního nárazníku. U sanitky sesaďte otevřená dvířka a okna, hrany začistěte a zaretušujte. Vpředu totéž proveďte s chladičem motoru H7. Mezi blatníky umístěte rám předního nárazníku H8, na který nalepte dva, případně tři reflektory H9. Stočte je na špendlíku do válečků a přelepte z jedné strany bílým proužkem papíru, z opačné strany zeleným; po zaschnutí lepidla papír ostřihněte po obvodu válečků.
Stejným způsobem zhotovte čtyři kola. Osičky H11 zhotovte z kulatého párátka. Na požadovaný průměr stočte výplň kola z pásku kancelářského papíru (šířka podle dílů H12) a čela přelepte dvojicí kotoučů H13, vždy s otvorem na jedné straně. Osičky prostrčte rámem, kola nasaďte.
Pokud si zakoupíte speciál VYLODĚNÍ, můžete hotový model umístit do diorámatu na místo určené pro toto měřítko.
Mnoho radosti z dokončeného modelu přeje