Rytíř v turnajové zbroji - dokončení

Sdílej
 
Dokončení vystřihovánky z minulého čísla...

Z rubu začerněte a poté nastřihejte ocas koně 51. Z širší části ho postupně stočte do válečku a slepte. Ocas vytvarujte a natupo přilepte na místo za zadní nohy. Čabraku nasaďte na zkoušku na kostru koně a povšimněte si míst přirozeného dotyku. V těchto místech pak bodově přilepte ke kostře koně. Vystřihněte podložku sedla 52 a přilepte na vyznačené místo. Vystřihněte spodní část sedla s podbřišníkem a třmenovými řemeny 53. Třemeny z rubu začerněte. Sedlo prohněte a přilepte k němu z rubu za trojúhelníkové chlopně zadní rozsochu z dílů 54 a 55. Při umísťování vám pomohou značky na sedle. Zaoblené konce mírně vyhněte směrem dopředu. Obdobným způsobem slepte přední část sedla 56 a 57. Hotové sedlo přilepte, pásy podbřišníku protáhněte otvory v čabrace (podle potřeby zkraťte) a slepte s sobě.
Koně definitivně přilepte ke stojánku. Slepte díl pánve rytíře 58 a na jeho rovnou část přilepte ovál 59. Vypracujte díl nohou 60 a přilepte ho za spojovací pás k dílu 58. Stehenní části nohou zůstávají nenalepeny a záměrně volně v pohybu. Nalepte holenní části nohou 61 a 62. Vodítkem pro správné umístění jsou opět místa spojů. Z dílů 63, 64, 65 a 66 sestavte boty, přilepte ostruhy 67 (2x) a nalepte k figurce. Dejte pozor na záměnu pravé nohy za levou.
Z dílů 68 (2x) vyrobte třmeny. Slepenou část rytíře zkušebně posaďte na sedlo a poznačte si délku třmenových řemenů (řemeny jsou záměrně delší, zkraťte je podle potřeby). Konce řemenů zahněte a přilepte k nim třmeny. Nyní již můžete nohy rytíře přilepit k sedlu napevno, třmeny na botách zajistěte kapkou lepidla. Boty přilepte v oblasti kotníků bodově k čabrace.
Zpracujte spodní část bojové suknice 69 (tzv. vrkoče). Zkušebně nasaďte k pasu (nebojte se suknici různým tvarováním či lomem papíru domodelovat). Díl sejměte a přilepte k jeho horní části ovál 70. Po zaschnutí přilepte suknici napevno. Do dílu 71 vyřízněte vyznačený otvor, díl zpracujte a přilepte k němě z boku díly 72 a 73.
Sestavte pravou ruku 74, 75 a 76. Levou ruku sestavíte z dílů 77 a 78. Ruce přilepte ke kostře tělíčka spoji ke značkám. Vytvarujte horní část suknice 79 a slepte zatím pouze na levém boku a opatrně nasuňte na tělíčko. Po usazení přilepte i pravou boční chlopeň. Pro zpevnění kápněte také trochu lepidla do oblasti ramen. Trup přilepte k pasu rytíře. Případných nepřesností spoje se neobávejte - vše zamaskujte nalepením opasku 80. Opasek si nejprve bodově přilepte pod přezkou a po zaschnutí slepte v oblasti zad k sobě.
Sestavte meč 81, 82 (2x) a 83 a přilepte ho k opasku. Z dílů 84 a 85 sestavte základ přilby. Nalepte díl 86 s otvory pro oči. Vytvarujte ozdobný látkový závoj 87a přilepte ho k horní části dílu 85 zezadu. Orientujte se podle znaménka, které vám vyznačuje střed závoje. Nalepte horní díl 88. Přilbu ukončete nalepením klenotu z pavích per 89 a 90. Celou přilbu nalepte zevnitř na válec 91 a po zaschnutí přilepte do otvoru v tělíčku. Směr pohledu rytíře si zvolte podle své fantazie. Přilepte ruce 92 a 93. Ohlávku 94 slepte v oblasti tlamy, nasaďte koníkovi na hlavu a konce slepte k sobě za ušima. Nakonec lepte cípy ohlávky pod krkem. K ohlávce přilepte udidla s řemeny otěží 95, 96 a bodově přilepte k levé ruce. Z dílů 97 a 98 slepte štít, mírně ho prohněte a nalepte k levé ruce. Špejli dlouhou 19 cm na jednom konci postupně zašpičaťte a na barvěte ji na bílo. Dřevec ozdobte podle fantazie nebo podle fotografie. Nasuňte ochranný kryt 99 (cca 5 cm od konce). Dřevec přilepte k ruce. Na závěr umístěte podle informační cedulku 100 na libovolnou stranu stojánku.