Radiace a mutanti ve S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat

Radiace a mutanti ve S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
Sdílej
 
Výprava do děsivého města duchů... Havárie elektrárny v Černobylu nahání hrůzu ještě dnes a série S.T.A.L.K.E.R. odehrávající se v jejím okolí toho umí dokonale využít.

Dostanete se do radiací zamořených míst plných krvežíznivých upírů, zmutovaných prasat i ohnivých anomálií, jež vás spálí jako karbanátek. Ta tíživá atmosféra zničených továren, měst, rzí prolezlých lodí a temného nebe, z něhož se často snáší déšť, se chvílemi nedá vydržet. Ale přesně tím S.T.A.L.K.E.R. boduje.

S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat •  Archiv ABC

V posledním třetím díle už nejsme jen obyčejní Stalkeři, kteří v Zóně hledají vzácné artefakty. Ale jako speciální agent dostaneme jasný vojenský úkol: zjistit, co se stalo s armádními vrtulníky, které havarovaly za podivných okolností.

V Call of Pripyat nenajdete oproti předchozím dílům Clear Sky a Shadow of Chernobyl mnoho výrazných změn. Budete ale zavaleni lavinou příjemných maličkostí.

Kromě nových lokací jako jsou tovární komplexy Jupiter a Zaton nebo nové části města Pripyat se můžete např. regenerovat spánkem, byl zpřehledněn inventář, ovládání a hlavně Zóna konečně žije. Proto je třeba se mít neustále na pozoru před mutanty (těšte se třeba na novou nechutnou chiméru!) a smrtelnými anomáliemi.

Líbilo se nám velké množství vedlejších a především překvapujících úkolů. Jen počkejte, jak vám půjde mráz po zádech, až se budete plížit jeskyní kolem hromady spících upírů.

S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat •  Archiv ABC

Zábavnější je i hledání artefaktů, potěšilo nás i obchodování nebo časté nacházení užitečných předmětů u padlých nepřátel. Vezměte si předešlé díly, vyndejte z nich to nejlepší, přidejte do toho ty nejpovedenější mody a vyjde vám Call of Pripyat.

Hodnocení: 80%
+ neopakovatelná atmosféra prostředí Zóny, volnost v pohybu i plnění úkolů, vylepšené ovládaní, zábavné vedlejší úkoly i hlavní příběh, český překlad
- nedočkali jsme se vozidel, grafika už je zastarává, několik drobných chyb
Výrobce: GSC Game World
Web:
http://cop.stalker-game.com


Při hraní se dozvíte
- Jak vypadá okolí jaderné elektrárny Černobyl a evakuovaného města Prijať, kam se autoři kvůli vývoji hry osobně vydali.


HERNÍ ZPRÁVY

Napoleon: Total War

Napoleon a vrták

Země je pod sněhem, ale v herním světě to vře jako v pekle. V příštím ABC se můžete těšit na exklusivní dvoustránkovou recenzi strategické legendy Napoleon: Total War a velmi brzo se znovu vypravíme do podmořského města Rapture v Bioshock 2, tentokrát v kůži samotného Velkého taťky s monstrózním vrtákem v ruce.

Transformers

Letos se strhne další konflikt mezi transformery. Nová hra s podtitulem War For Cybertron přivede válku na rodnou planetu robotů a vy si ji projdete za Autoboty nebo Decepticony. Jsme zvědaví nejen na příběhovou kampaň a parádní schopnosti robotů, ale také na kooperativní multiplayer. Plechy budou lítat!


 

Články odjinud