Battlefield 3 má tempo palby kulometu

Battlefield 3 má tempo palby kulometu
Sdílej
 
Dokázala hra Battlefield 3 překonat svou největší konkurenci v podobě legendární Call of Duty? A vyplatí se instalovat ji do PC?

 

Příběh nového herního titulu nás zavádí do roku 2014, kdy propuká rozsáhlý válečný konflikt na íránsko-iráckých hranicích. Zapojují se do něj i jednotky amerických mariňáků, v nichž působí hlavní postava hry četař Henry „Black“ Blackburn.

S ním a jeho vojenskými kolegy zažijeme na počátku herního příběhu nemilosrdné pěchotní bitky v ulicích iráckých měst. Střílení ze samopalů a dalších pěchotních zbraní na nepřátele střídá občasné plížení, krytí a boj muže proti muži. Dojde i na ostřelovačskou misi na střeše jedné z budov.

Rozmanité prostředí a filmový děj

Pochmurné a mrazivě husté atmosféře této části hry lze snad vyčíst jen některé opakující se sekvence. Dokud se třeba neposunete dál, zpoza domů budou stále vybíhat další a další nepřátelé. Trochu zaskočí i některé až příliš upovídané scény.

Ssingleplayerový příběh ale začně nabírat na obrátkách a jeho tempo připomíná zběsilou palbu z kulometu. Děj hry se přesune do nejrozmanitějších prostředí, jako je poušť, Paříž, New York, či moře, ale také se dočkáte využití různých bojových prostředků – tanků, vojenských aut, nebo dokonce stíhačky.

To však není zdaleka jediný klad Battlefieldu s pořadovou číslicí tři. Postupně se dozvídáte, že úkolem hlavního hrdiny není se jen probít přes hordy nepřátelských vojáků, ale také rozmotat téměř detektivní příběh a zabránit teroristům v jejich nekalých plánech.

 

Jako skutečné bojiště

Téměř filmovou zápletku skvěle doplňuje nádherná grafika a propracovaný zvuk. Při hraní budete mít mnohokrát pocit, že jste uprostřed válečné vřavy, nebo právě jedete v tanku. Pokud kousek od vás vybuchne virtuální granát a prosviští kulky, budete se snažit před nimi uhnout.

Celkově realistický dojem doplňuje zranitelnost hlavní postavy, která rozhodně není neprůstřelným superhrdinou. Pro arkádovitě zaměřené hráče může být tato okolnost zklamáním, ostatní ji však zřejmě nadšeně přivítají. Na rozdíl od pohádkovější Call of Duty: Modern Warfare 3, jde tedy o téměř reálnou válečnou simulaci.

 

Multiplayer na jedničku

Samostatnou kapitolou Battlefieldu je velice propracovaný a úchvatný multiplayer. Až 64 hráčů na jednom bojišti (v PC verzi) si dosyta užijete jak spolupráci s ostatními „bojovníky“, tak i zkoušení různých taktik boje a úskoků.

Velice příjemným faktem je, že multiplayer nabízí nejen rozsáhlé a úchvatně zpracované mapy, ale i opět i možnost využití dopravních prostředků, tanků, vrtulníků, mnoha typů zbraní a dalších předmětů. Zároveň lze většinu věcí a domů zničit a zdemolovat, čímž se tato střílečka stává velice variabilní.

Předností multiplayeru je i několik módů, které nabízejí různé způsoby spolupráce a útoků. U většiny hráčů bude asi nejoblíbenější mód Conquest, při kterém je nutné dobýt určité území označené vlajkami.

Supr akce s nemotornými vojáky

Najdeme na hře vůbec nějaké nedostatky? Ano, patří mezi ně malá inteligence počítačem řízených vojáků, kteří se občas stávají snadným terčem kulek. Slabší jsou i některá slabší místa singleplayeru, která postrádají spád. Také nároky hry na výkon počítače nejsou nejmenší, na starších PC můžete mít se spuštěním problém.

Přesto je Battlefield napínavou a hutnou akcí s vynikající grafikou, která vás po několika hodinách hraní vtáhne do svého nelítostného válečného světa. A do válečného konfliktu, který se má odehrát za až několik let, ale uvěříte mu už dnes.

Battlefield 3 je k dostání právě teď.

 

80%

 

+ Skvělá grafika, hutná atmosféra, rychlé tempo a úchvatný multiplayer.

- Nízká inteligence protivníků, kteří občas sami naběhnou do rány.

 

Battlefield 3

PC, PS3, Xbox 360, iOS

www.battlefield-3.cz

 

Recenze: Zápisník smrti podruhé odhaluje tajemství a… zabíjí!

Recenze: Zápisník smrti podruhé odhaluje tajemství a… zabíjí!

"Jsi drzý čert!" Sedm nejznámějších strašidel

"Jsi drzý čert!" Sedm nejznámějších strašidel

 

Články odjinud