Holky a bouchačky: Pět slečen, které byste za spolužačky rozhodně brali

Holky a bouchačky: Pět slečen, které byste za spolužačky rozhodně brali
Sdílej
 
Hrdiny akčních filmů nemusí být jenom namakaní svalovci. Tato pětice slečen, které vypadají křehce, jen dokud vás nenakopnou, je toho důkazem. Místo slibů…

Lara Croft (Tomb Raider)

Jestli se někdy vyhlašovaly největší ikony herního světa, archeoložka Lara mezi nimi dozajista musela být. Hlavní hrdinka mnoha her má jak několik digitálních, tak i reálných podob, přičemž mezi ty nejznámější patří filmové zpracování v podání Angeliny Jolie. Momentálně se chystá nové přepracování její herní podoby, v němž bude mladší, zranitelnější a celkově realističtější. Nicméně pořád zvládne skákat po plošinách v zapomenutých chrámech a střílet protivníky, případně je mlátit provizorní zbraní.

Selene (Underworld)

To, že upíři nemusí být jen zamilovaně se tvářící blyštiví podivíni a zároveň zvládnou i pořádný kus akce dokázaly filmové Underworldy. Hlavní hrdinka je krásná upíří vražedkyně Selene s tvíří Kate Beckinsale. Ve válce upírů s vlkodlaky mají krvesajové technologicky navrch a to se projevuje na jejich výbavě. Selena si hraje s moderními pistolemi, futuristickým proti-vlkodlačím střelivem a speciálními stříbrnými hvězdicemi. Na romantiku si sice také čas najde, ale akce je na prvním místě.

 

Holky, co se s tím nepářou:

Ami (Machine Girl)

Téhle japonské školačce se změnil život ve chvíli, kdy přišla kvůli lidem napojeným na tajnou organizaci ninjů o bratra, kluka a nakonec i o levou ruku. Jenže rodiče jejího, teď už mrtvého přítele, jsou svérázní mechanici a tak Ami začíná svou krvavou a opravdu šílenou cestu za pomstou s rotačním kulometem místo oné useknuté končetiny. Ostatně rodina v tom má praxi, taťka má místo ruky motorovou pilu. Naprosto ujetý a hodně krvavý japonský film Machine Girl je nepříčetnou jízdou plnou nadsázky a mrtvol.

Alice (Resident Evil)

Asi nejdrsnější členka našeho seznamu, už jen proto, že kvůli manipulaci s geny disponuje nadlidskou rychlostí, silou, telekinezí a zálibou v zabíjení zombií i lidí, co jí stojí v cestě. Alice udělala z Milly Jovovich akční hvězdu první kategorie a z Resident Evilu úspěšnou filmovou sérii, která se sice hry prakticky nedrží, ale díky nízkým nákladům a silné fanouškovské základně dokáže vydělávat. Navíc, když uvidíte Alici, jak brokovnicí rozemele zombie na kaši nebo si je pěkně naporcuje dvěma ostrými noži kukri, je to láska na první pohled.

Hit-Girl (Kick-Ass)

Jestli někdo naplňuje pojem „holka s bouchačkou“ doslovně, je to Hit-Girl, malá psychopatka z vynikající filmové adaptace komiksu Kick-Ass. Hit Girl je na půl cesty mezi superhrdinkou a tvrďákem typu Punishera. Zvládá všechny typy střelných zbraní, perfektně ovládá katanu a k narozeninám si přeje balisongy. Místnost plnou ozbrojených vyčistí chlapů během pár sekund. Navíc se nebojí mluvit sprostě, což je na dívku její věku na pováženou. Ale řekněte jí to do očí...

 

Skutečná Catwoman sama vyřídila pět grázlů jako ve hře Arkham Asylum

Skutečná Catwoman sama vyřídila pět grázlů jako ve hře Arkham Asylum

Recenze: I X-Meni mají své dny. Hrají si, ale zlobí

Recenze: I X-Meni mají své dny. Hrají si, ale zlobí

 

Články odjinud