Recenze: Srandy plný Strašfest, hravé násilí, festovně střelené vtipy a Simpsonovi

Recenze: Srandy plný Strašfest, hravé násilí, festovně střelené vtipy a Simpsonovi
Sdílej
 
Nejžlutější rodinka z nejžlutějšího města zbělela strachy, ale smát se nepřestala! V komiksové knize Srandy plný Strašfest zažívá úplně nové příběhy ve stylu klasických Speciálních čarodějnických dílů. Dovoleno je vše.

 

Simpsonovi jsou už neuvěřitelných dvacet let jedním z nejoblíbenějších seriálů. A to nejen ve své televizní podobě. Pokud už máte nakoukané všechny epizody, neváhejte a vyražte do knihkupectví. Komiksy totiž obsahují zbrusu nové příběhy. Stejně vtipné a ano, festovně střelené. Což u knihy Srandy plný Strašfest platí dvojnásob.

Jedná se totiž o klasický Speciální čarodějnický díl. A tam, jak známo, je dovoleno vše. Třeba cesty do pekla, návštěva zombie restaurace, pocta Vetřelcům a spousta dalšího. Součástí balení jsou i postřehy mimozemšťanů Kanga a Kodose. Tahle dvojka sympaťáků, pro které jsou lidé především zdrojem bílkovin a v Homerově případě tuků, vysvětlí, jak zmrazit ženu a jak muže, i jak tajně naklást vajíčka do lebeční dutiny svého vyvoleného…

 

 

Protože jsou Speciály založené na principu „čím šílenější, tím lepší“, na delší příběhy moc nenarazíme. Speciál se skládá spíše z drobných hříček plných černého humoru. Může se dokonce jednat o reklamní leták galaktického Gastrofestu! Navíc se autoři nebojí pořádně si vyhrát s klasickou podobou Simpsonů – dokonce neváhají naše oblíbence poslat do světa, kde lidé nejsou žlutí a mají pět prstů! Navzdory názvu se při čtení určitě nebudete bát, ale jistě vás potěší hravé násilí a nejrůznější příšerky.

Což v podání takových es komikové branže, jako jsou Garth Ennis (krvavý Preacher či Hitman) nebo Stan Sakai (Usagi Yojimbo), určitě nepřekvapí. Jejich vize žlutého světa strašidelné zábavy vás rozesmějí stejně jistě, jako ty nejklasičtější televizní epizody – a možná že i víc!

 

+ Strašidelné šílenosti v typickém simpsonovském duchu.

- Chybí delší a tedy propracovanější příběhy.

 

80%

 

Simpsonovi: Srandy plný Strašfest

Matt Groening a další, 128 stran, 239 Kč, Crew

 

Recenze: I X-Meni mají své dny. Hrají si, ale zlobí

Recenze: I X-Meni mají své dny. Hrají si, ale zlobí

Recenze: Zápisník smrti podruhé odhaluje tajemství a… zabíjí!

Recenze: Zápisník smrti podruhé odhaluje tajemství a… zabíjí!

 

Články odjinud