Hraj Star Wars online jako Jedi, Sith, vesmírný pašerák nebo lovec lidí

Hraj Star Wars online jako Jedi, Sith, vesmírný pašerák nebo lovec lidí
Sdílej
 
Díky nové hře Star Wars: The Old Republic zažiješ na vlastní kůži svět Hvězdných válek se spoustou dalších hráčů připojených přes internet. World of Warcraft se díky tomu možná otřese v základech.

 

Pokud jsi chtěl zažít na vlastní kůži svět Hvězdných válek, měl jsi donedávna šanci jen u časem omšelé a hlavně dost pozapomenuté MMO Star Wars Galaxies. Ta letos definitivně ukončila svou pouť. Hlavně díky tomu, že se objevila nová MMORPG hra Star Was: The Old Republic.

V časech dávno před Darth Vaderem a Hvězdou smrti se zúčastníš střetu Staré Galaktické republiky se Sithským impériem. A je jenom na tobě, na jakou stranu se přidáš a jaké povolání si zvolíš. Můžeš být moudrým a rozvážným jedijským učencem, vychytralým pistolníkem, vojákem republikové armády a nebo třeba sithským inkvizitorem a imperiálním zabijákem.

 

 

Po spuštění hry jako první zaujme grafická stylizace a příběh. Vizuálně je Star Was: The Old Republic lehce upravena do komiksového stylu, ale ne do té míry, aby nevyznívala parodicky nebo směšně. Star Was: The Old Republic se od jiných MMORPG hlavně příběhem.

Za hrou stojí tvůrci Knights of the Old Republic 1 a 2, takže nepřekvapí, že princip je hodně podobný. Po cestě sbíráš společníky a spojence, buduješ s nimi vztahy, časem získáš vesmírnou loď o kterou se staráš, nějakého toho droida k tomu… A podle toho, jak řešíš úkoly, se přikláníš ke světlé či temné straně Síly.

Skvělé je, že to vše funguje uvnitř multiplayerové hry. Potkáváš se stovkami podobně nadšených lidí, kteří také prožívají své vlastní příběhy. Navíc je tu spousta činností nezávislých na hlavní dějové linii.

 

 

Z nasbíraných surovin se dá sestavit vlastní světelný meč. A v arénách se dá bojovat s jinými hráči: z obsazených děl se střílí na nepřátelské lodě, z cizích databank se kradou cenné informace a nechybí ani ujetá, smrtící verze amerického fotbalu v podání mimozemské famílie gangsterů Huttů nazvaná Huttball. Když tě to plahočení znudí, můžeš sednout do lodi a zaletět si vybojovat nějakou vesmírnou bitvu.

Star Was: The Old Republic byla spuštěna před pár týdny, takže je ještě brzy na to posuzovat, jak moc dobrá ve všech ohledech je a kde bude potřebovat vylepšit. Zapojit se do toho můžete osobně. Je jen na vás, zda se chopíte světelného meče, či dvou, blasteru, kanónu nebo odstřelovačské pušky. Možností je tu dost a dost.

 

Návštěvy z vesmíru: Létají k nám ufoni?

Návštěvy z vesmíru: Létají k nám ufoni?

Recenze: Letopisy rytířů Jedi končí, ale boj ne

Recenze: Letopisy rytířů Jedi končí, ale boj ne

Klíčová slova:
star wars, hra, old republic, online
 

Články odjinud