Recenze: Star Trek se vrhá Do temnoty

Recenze: Star Trek se vrhá Do temnoty
Sdílej
 
Konečně jsme se dočkali další poctivé space opery od chlapa, který nám za dva roky naservíruje nové Star Wars!

 

Nové Star Wars natočí režisér nového Star Treku

Nové Star Wars natočí režisér nového Star Treku

 

 

Tak jako v loňské bondovce Skyfall je hlavním tématem nového Star Treku pomsta. A nejen ona, mrška jedna podšitá. Padouch tentokrát pochází přímo z řad vesmírné Aliance. Dezertoval a vyhlásil ji válku! Navíc ho hraje Benedict Cumberbatch, který se proslavil jako slavný detektiv ze seriálu Sherlock a namluví draka Šmaka v dalších dvou dílech Hobita.

Ve Star Treku hraje intergalaktického teroristu Johna Harrisona. Je mimořádně zdatný a talentovaný, takže jeho snaha brzy přináší ovoce. Kromě zničení několika budov Aliance dokáže výrazně zkrátit datum trvanlivosti hned několika jejím čelním představitelům. Včetně jistého admirála Pikea.

V jako Vendeta

Něco takového nemůže Pikeův chráněnec kapitán Kirk nechat bez patřičné odezvy. Harrison se ukrývá na jedné z planet v té části vesmíru, která patří Klingonům. Kirk a jeho posádka nahodí motory Enterprise, připraví všech70 ultramoderních torpéd a vyrazí za ním. Křehký mír je okamžitě v sázce…

 

 

Star Trek: Do temnoty je prvním filmem natočeným pro obří plátna kin IMAX, který byl konvertován do 3D až v postprodukci. Tenhle kabátek mu sluší náramně zvlášť v IMAXu budete mít ze sledování masakrózní zážitek.

Ale vtáhne vás i děj. Pořád se totiž něco děje. Druhý Star Trek od Abramse tak hravě překonává ten první – a to je co říct. Pokračování se scénami často odkazuje na starší díly, případně na ne-startrekovské filmy, takže nudá nehrozí. Zároveň ale nepřináší nic nového.

Ať žije záporák

Záporák od Benedicta Cumberbatche je nakonec stranu tak charismatický, že mu fandíte více než klaďasům. Film úplně ovládá díky démonickému hlasu a kamenné tváře – aspoň do finále, kdy nečekaně a nepochopitelně poleví.

Star Trek: Do temnoty je i navzdory mínusům neuvěřitelně zábavný film, který vtáhne do děje a pustí až při závěrečných titulcích. Problém nastává, když se o něm pokusíte po odchodu z kina přemýšlet.

 

80%

 

+ svižné, poutavé, skvěle vypadající pozlátko

- místy trochu hloupé, vědci se budou chytat za hlavu

 

Web www.startrek-film.cz



2 bombastické upoutávky na nový Star Trek

2 bombastické upoutávky na nový Star Trek

Spock zpívá zvláštní písničku o Hobitovi

Spock zpívá zvláštní písničku o Hobitovi

Souboj fenoménů: Star Wars VS. Star Trek

Souboj fenoménů: Star Wars VS. Star Trek

Klíčová slova:
film, sci-fi, star trek
 

Články odjinud