Želvy ninja: Nebezpečně vtipní obojživelníci

Želvy ninja: Nebezpečně vtipní obojživelníci
Sdílej
 
Rafaelo. Donatello. Michelangelo. Leonardo. Nejde o renesanční umělce, ale o zmutované želví bojovníky.

 

 

Co udělá želví ninja, když ho převrátíte na záda? Určitě nebude bezmocně hrabat krátkýma nohama jako normální suchozemská želva. Želví ninja vám v první řadě ani nedovolí, abyste se mu za záda dostali. Jeho reflexy jsou bleskové a dokáže tak rychle utíkat, skákat a bojovat katanami, nunčaky anebo šurikeny, že by normálním pomalým a líným želvám údivem vypadly oči. Je to zkrátka želva naruby – jeden velký vtip.

Komiksoví vtipálci

Ostatně vtipnost byla i posláním, s jakým želvy ninja přišly v osmdesátých letech minulého století mezi komiksy. Kevin Eastman a Peter Laird v jejich příbězích trefně parodovali konkurenční komiksy, třeba Daredevila. Humorná série se brzy uchytila, a než byste řekli „želva zelenavá“, tak znal partičku veselých želvokluků a jejich kamarády i nepřátele každý. A nebylo to jen tím, že jsou pojmenovaní podle renesančních umělců a zbožňují pizzu.

Seznamte se

Celou partičku zmutovaných želv vede Leonardo, jmenovec slavného vynálezce da Vinciho. Leonardo dokáže věci dobře plánovat a rozmýšlet, na rozdíl od horkokrevného Raphaela (to byl renesanční malíř a architekt), který umí se svými noži sai nadělat pěknou paseku. Někdy je ale zapotřebí použít vynalézavý mozek a od toho tu je Donatello (podle slavného sochaře), chytrolín a kutil, který ve své dílně montuje praktické gadgety. A nakonec hláškař Michelangelo (ten dostal jméno také podle sochaře), ten nemá o vtipy nouzi a dokáže jimi projasnit i mizerné situace.

Hrdinové ze stoky

Rozvernost a hravost je Rafaelovi, Donatellovi, Michelangelovi a Leonardovi vlastní. Jejich posláním je pod vedením moudrého krysodlaka Třísky ochraňovat New York, na který se řítí jedna pohroma za druhou. Ostatně, v komiksovém světě to není poprvé. New York od zkázy zachraňoval už Spiderman, Avengers a další, ale ti to vždy dělali ze vzduchu. Želví ninjové oproti tomu zasahují zespoda. Úkrytem a základnou se jim stala newyorská kanalizace, kde je nikdo nedokáže vypátrat a oni se přitom mohou rychle pohybovat bludištěm chodeb pod celým městem.

April, Trhač a ti další

Celou želví rodinku doplňuje reportérka April, která je jakousi spojkou zmutovaných obojživelníků se světem nad povrchem. Informace a z nich vyplývající taktika je zapotřebí, proti želvám i April totiž stojí japonský bojovník Trhač a jeho klan Foot. Trhač se nezastaví před ničím, aby želvy dostal na pekáč, a kolikrát mu uniknou jen o fous. Právě Trhač je hlavním padouchem filmu Želvy Ninja, který v produkci odborníka na výbuchy Michaela Baye natočil Jonathan Liebesman (stojí třeba za Soubojem titánů z roku 2012). Jde o první ilm s želvami ninja v tomto tisíciletí a Liebesman se rozhodl pořádně je upravit.

Želvy 21. století

K jakým změnám dochází? Tak především nejsou kluci tak bezstarostně veselí, jak je známe. Na jejich krunýřích leží záchrana New Yorku, takže jsou jaksepatří temní a osudově zodpovědní. Na město totiž útočí Trhač a jeho teroristé. A pozor! Trhač tu není japonským bojovníkem, jak ho známe, ale typickým padouchem, kterého obklopuje parta uniformovaných vojáků. Želvy to nebudou mít vůbec jednoduché. Ale nakonec to dokážou. Věříme jim. Nebo ne?

 

 

Galerie: Fůůůj! Hnusné návrhy nepoužitých Želv Ninja naženou želví kůži

Galerie: Fůůůj! Hnusné návrhy nepoužitých Želv Ninja naženou želví kůži

Já, padouch, ty nindža: Želvy Ninja jsou Mimoňi

Já, padouch, ty nindža: Želvy Ninja jsou Mimoňi

Podívejte se na Želvy Ninja: Zmutovaní obři od tvůrců Transformers!

Podívejte se na Želvy Ninja: Zmutovaní obři od tvůrců Transformers!

Klíčová slova:
film, zelvy ninja
 

Články odjinud