Vánoce s komiksy: 5 tipů na komiksové dárky

Vánoce s komiksy: 5 tipů na komiksové dárky
Sdílej
 
Všichni víme, že tvrdé vánoční dárky jsou lepší, než ty měkké. A ač ponožky nebo šála od babičky zahřejí, nezahřejí tak, jako sledovat, jak si dělá Batman ze záporáků v Gothamu boxovací pytel. Proto jsme si pro vás připravili seznam pěti komiksů, kterými potěšíte svoje nejbližší a nebo sebe.

Hilda a Kamenný les

Komiks Hilda a Kamenný les •  Paseka

Hilda se objevila už v našem loňském seznamu nejlepších komiksů roku 2016 a není divu - příběhy dívky, která žije se svojí maminkou na samotě u lesa, kde místo Zdeňka Svěráka sídlí magičtí tvorové, je jednou z nejhezčích sérií, která v současnosti vychází. Její autor Luke Pearson pochází z Norska a na komiksu je to cítit. Je v něm spousta mýtů a legend, specifických právě pro tyhle studené severské země, také řada bájných tvorů, jako jsou trollové nebo trpaslíci. Hilda je ale taky dost bláznivá série - není divu, že její autor pracoval na animáku Čas na dobrodružství, kde žlutí zvětšující se psi zachraňují princezny ze žvýkaček.

Komiks Hilda a Kamenný les •  Paseka

V téhle knížce se Hilda ocitne společně se svými přáteli v tajemném a nebezpečném kamenném lese a je jen na modrovlasé hrdince, aby všechny dostala v pořádku domů.

Web

Záleskautky

Komiks Záleskautky •  Paseka

A máme tu něco pro holky, teda nejen pro ně! Záleskautky si užije každý, kdo byl někdy v životě na letním táboře a zažíval dobrodružství v lese a divočině. Příběh vypráví o skupině dívek na letním táboře, každá je jiná, ale společně jsou nezastavitelné. Bojují proti liškám s hromadou očí nebo proti démonům jezera nebo proti klukům z vedlejšího tábora a společně se taky snaží přijít na tajemství Svaté kočičky. Navíc komiksy je kreslený velmi originálně a spíš, než klasický komiks připomíná ztřeštěný animák. Až bude v zimě oheň praskat v krbu a vy nebo vaši příbuzní tenhle komiks rozbalí, tak ho nehodí do krbu (alespoň doufáme), ale začtou se a alespoň na chvíli se budou cítit jako v létě v srdci přírody.

Web

Deadpool: Drákulova výzva

Komiks Deadpool: Drákulova výzva •  Crew

Kdo by neznal Deadpoola? Nájemný zabiják s prořízlou pusou, který se po nehodě v laboratoři stává nesmrtelným, ale taky proklatě šíleným a neskutečně ohyzdným. Muž, který tvrdí, že miluje chimichangu (u nás není moc známá, ale v Americe je to poměrně úspěšné mexické jídlo), ale ve skutečnosti jen rád říká to slovo, muž který je nejlepším přítelem Wolverina (proti jeho vůli) a taky muž, kterého si Drákula vybral, aby mu našel nevěstu. Do cesty se mu ale připletou lovci upírů jako je obávaný Blade, divoká zvířata ze zoo (kdo je asi tak pustil?!) nebo Noční vlkodlak. Našemu šerednému hrdinovi tak nezbude nic jiného, než si k Drákulově nevěstě cestu probojovat! Drákulova výzva je akční jízda, kde vás Deadpool ani na chvíli nenechá vydechnout a chrlí jednu šílenou hlášku za druhou.

Web

Batman: Soví tribunál

Komiks Batman: Soví tribunál •  Crew

Batman strašně dlouho čekal na to, až mu v Čechách vyjde vlastní série. Ano, mohli jsme si užít příběhy jako Kameňák nebo Arkham, které vyšly před poměrně dlouhou dobou, ale stále nám chyběla nějaká prázdnota v duši, kterou, jak každý správný komiksák ví, naplní jen dlouhá série, která jde přes několik knih. Přesně touhle sérií je ta, kterou napsal Scott Snyder. Její první díl se jmenuje Soví tribunál a začíná poměrně nečekaně - Batman ruku v ruce s Jokerem mlátí zloduchy. Ovšem to není poslední šok, který nám tahle kniha a potažmo i série nabízí. Kresba Grega Capulla navíc příběhu, kde proti Batmanovi je téměř samotné město, dává nezaměnitelnou, temnou atmosféru. Ale dávejte pozor, při zkoumání případu Sovího tribunálu, Sovy nejsou tím, čím se zdají být a když se o ně zajímáte, je taky možné, že se jejich Pařát bude zajímat o vás.

Web

Strážci galaxie 1: Kosmičtí Avengers

Z komiksu Strážci galaxie: Kosmičtí Avengers •  Crew

Jak praví slavná věta klasika: “Já jsem Groot.” Tedy neřekl to úplně přesně klasik, ale slavná věta to rozhodně je. Dostala se do povědomí lidí hlavně díky skvělému filmu Strážci Galaxie, kde se skupina vesmírných odpadlíků musí spojit, aby zabránila zničení Galaxie. Mezi strážce patří chodící strom, který umí říct jen tři slova, mluvící a stále naštvaný Mýval, nájemná vražedkyně se zelenou barvou kůže a nebo ještě divnější postava - člověk, který ulítává na hudbě osmdesátých let. V tomhle komiksu se k nim navíc přidává Tony Stark, tedy Iron man. Pokud jste fanoušci obou dvou filmů a nemůžete se dočkat třetího, tak vám tenhle komiks sice nevytvoří stroj času, který vás magicky dostane o dva roky dopředu, kdy třetí díl patrně dostanete, ale určitě vám pomůže zapomenout na tu hrůzu, že na něj musíte čekat. Na druhou stranu s takhle dobrou komiksovou sérií nebude čekání takovým utrpením.

Web

Přečtěte si také:

5 videoher na Vánoce 2017

5 videoher na Vánoce 2017

Vánoce s vědou: Pět nejlepších vědátorských dárků roku 2017

Vánoce s vědou: Pět nejlepších vědátorských dárků roku 2017

Vánoce s knížkami: Nejlepší dárky pod stromeček

Vánoce s knížkami: Nejlepší dárky pod stromeček

Do kin se řítí býk Ferdinand

Do kin se řítí býk Ferdinand

 

Články odjinud