Začínáme s Lego Worlds 3: Budování podhradí

Video se připravuje ...
Sdílej
 
Máte hrad? Máte park? Výborně! Pojďte se podívat do okolí! Najdeme vesnice či temná zákoutí kde sídlí zlá čarodějnice? Inu, když ne, žádný problém. Postavíme si obojí sami!

 

Jestli jste do našeho seriálu vkročili nyní, asi vás bude zajímet, o co jde. Postavili jsme hrad, zámeckou zahradu a to všechno v Lego Worlds. Budujeme opět převážně v režimu volná stavba, a jako vždy se vaší fantazii meze nekladou. Ačkoliv dnes využijeme více hotových stavebnic, nebude chybět ani vlastní stavba od základu. Nachystejte si tedy kostičky, jdeme na věc! Kromě důkladného návodu jsme pro vás připravili i video:

Video se připravuje ...

Začínáme s Lego Worlds: Budování podhradí • Zdroj: redakce ABC

Hradby

Hrad bez hradeb nemůže být hradem. Podíváme se tedy do našich stavebnic zda nějaké předchystané hradby nemáme. V našem případě máme rovnou dva druhy a tak jeden z nich použijeme. Pokud nemáte, můžete vybudovat jednoduchou hradbu například pomocí kostek 2x16x16 a různě ji upravit. Přidat můžete ochoz, či na některých místě schodiště. Takový kus hradby pak zkopírujte pomocí nástroje „Zkopírovat“ a zbytek hradeb dostavte vkládáním vašeho okopírovaného kousku. Hradby jsou poměrně velká stavba a bez tohoto postupu by vám obehnat vaše sídlo zabralo dlouho. Postavte je ale ideálně pouze kolem poloviny pozemku. Případně nechte uvnitř dostatek prostoru pro budoucí stavby, které budeme stavět v příštím díle.

Budování podhradí v Lego Worlds krok za krokem •  Warner Bros. Interactive Entertainment

Vesnice

Každý správný hrad musí mít také nějakou vesnici, či malé městečko v podhradí. Ostatně, účelem hradu je poskytnout ochranu jeho obyvatelům při útoku nepřátel. Pomocí nástroje Objev si přivolejte dopravní prostředek, případně si odchyťte nějakého koně a prozkoumejte okolí. S největší pravděpodobností nějakou vesničku objevíte a pokud ne, najděte si místo, kde byste ji chtěli postavit. Plochu vyrovnejte pomocí nástroje „Krajina – Vyrovnat“ a natáhněte na místo cestičku od vašeho hradu. K tomu stačí obyčejné přebarvení země na barvu podobnou písku či hlíně. Při stavbě vesnice opět využijeme hotových stavebnic a to různých domů. Pokud jste hráli alespoň pár hodin příběhu, určitě nějaké domy uložené ve stavebnicích máte a pokud ne, utíkejte to napravit. Samozřejmě můžete pustit uzdu své fantazie a postavit své vlastní domy a ty kopírovat podobně jako jsme to dělali u hradeb. Hradby pak můžete využít i kolem vaší nové vesničky.

Budování podhradí v Lego Worlds krok za krokem •  Warner Bros. Interactive Entertainment

Dům čarodějnice

Aby naší stavbě nechyběl lehce pohádkový nádech, musíme někde v okolí vybudovat dům čarodějnice. A v jakém domě žije čarodějnice? No přeci v domečku na kuří noze, uprostřed temného lesa. Opět se tedy podíváme po okolí, abychom našli/postavili nějaký temný les. Do něj, stejně jako do vesničky natáhneme cestu a můžeme vybírat místo pro dům. Až najdeme vhodný prostor, začneme stavbu kuří nohy. Jako základ použijeme dvakrát zešikmenou kostku se zaoblením 2x6 levou a pravou, mezi které položíme jednu zešikmenou kostku 1x6. Mezi každou kostkou by měla být jeden bod mezera, aby výsledek připomínal pařát. Za ně pak položíme klasickou kostičku 2x6 a doprostřed za ni šikmou kostku 1x3 jako zadní prst. Nohu pak můžeme udělat jakkoliv dlouhou, ideálně klasickou kulatou kostkou 1x1, či jinou kulatou součástkou. Na tu pak co nejvíce doprostřed postavíme desku 16x16. Poté postavíme zdi a okna a na ně položíme další desku 16x16. A protože fantazii se meze nekladou, bude domeček obří muchomůrka. Na rohy tedy použijeme červené obloukové kostky 3x3x2 a okraj střechy vyplníme zakulacenými 1x3x2. To pak ještě jednou či dvakrát zopakujeme, aby byla střecha kulatější. Nakonec střechu uzavřeme a ozdobíme pomocí bílých kulatých destiček 1x1. Dům čarodějnice je postaven!

Budování podhradí v Lego Worlds krok za krokem •  Warner Bros. Interactive Entertainment

Detaily

Na detailech se vždy nejvíce vyřádíme, a tentokrát jich je opravdu hodně. Tak například kolem cest můžete postavit pochodně a třeba i ploty. Do měst přidat bedny s jídlem, sudy, povozy a pouliční osvětlení. Nejvíce detailů však zaslouží dům čarodějnice, aby měl správnou strašidelnou atmosféru. Můžeme postavit do okolí několik houbových stromů, kolem domu plot s lebkami a dýněmi, kotel na lektvary, ohniště, pochodně a kostry. Do intériu domu potom můžeme dát různé obrazy, pavučiny či křesla. Každopádně se fantazii meze nekladou!

Video návody Lego Worlds:

1. Stavíme hrad

2. Stavíme zámecký park

3. Budování podhradí

4. Rytířské turnaje

5. Středověký supermarket

Budování podhradí v Lego Worlds krok za krokem •  Warner Bros. Interactive Entertainment

Přečtěte si také:

Začínáme s Lego Worlds 2: Stavíme zámecký park!

Začínáme s Lego Worlds 2: Stavíme zámecký park!

Začínáme s Lego Worlds 1: Stavíme hrad!

Začínáme s Lego Worlds 1: Stavíme hrad!

Začínáme s Lego Worlds: Postav si svůj svět

Začínáme s Lego Worlds: Postav si svůj svět

Problémy s dinosaury: Stvoříme Jurský park?

Problémy s dinosaury: Stvoříme Jurský park?

Video návod 1: Lego Worlds

Video se připravuje ...

Začínáme s Lego Worlds: Stavíme hrad • Zdroj: redakce ABC

 

Články odjinud