Začínáme s Lego Worlds 2: Stavíme zámecký park!

Video se připravuje ...
Sdílej
 
V Lego Worlds se zaměříme na výstavbu menšího zámeckého parku s altánem. Ačkoliv se nejedná o žádnou grandiózní stavbu, zabere i tak nějaký čas, neboť by měl překypovat detaily, jako jsou okrasné stromy či květiny. Nachystejte si tedy kostičky, jdeme na věc!

 

V minulém díle jsme stavěli hrad. Teď je čas pro zámecký park. Jaké si zvolíte místo pro stavbu parku je jen na vás. My zvolili zadní vchod se schodištěm našeho hradu. Samozřejmě, pokud jste si zvolili velikou mapu a kolem hradu vyrovnali dostatek místa, můžete park dát i na odlehlejší místo či ho udělat mnohem větší. Co se času týče, doporučujeme stavět výhradně přes den. To z důvodu správné barevnosti, neboť některé kostičky přes noc klamou vzhledem. Ideální je tedy přes noc plánovat, prozkoumávat okolí a nebo vyrovnávat půdu pro stavbu a vyklízet překážející objekty. Jestli nechcete číst, ale rovnou se podívat, tak video je dole. Ale pak si vše určitě přečtěte, abyste nikde neudělali chybu!

Video se připravuje ...

Začínáme s Lego Worlds: Zámecký park • Zdroj: redakce ABC

Chodník

Pro chodník zvolíme desky ideálně pískové barvy, o rozměrech 6x6 či v našem případě 8x8, které poté vedeme od schodiště libovolným směrem, kde chceme mít svůj park. Délku parku jsme si nastavili na jedenáct desek 8x8, přičemž zhruba uprostřed jsme vyvedli chodník do boku deskami 6x6 a to do délky pěti těchto desek. Zde totiž postavíme prostor pro fontánu s lavičkami. Nejprve tedy přistavíme k předposlední 6x6 desce další desku z každé strany tak, aby nám chodník tvořil kříž. Pomocí rohových desek 6x6 pak dotvoříme z kříže osmiúhelník. To samé na konci hlavního chodníku vytvoříme ve větším, tedy pomocí rohových desek 8x8, na kterých bude stát altán.

Stavba zámeckého parku krok za krokem. •  Warner Bros. Interactive Entertainment

Zákoutí s fontánou

Jelikož jsme sami neměli žádnou fontánu objevenou, rozhodli jsme se fontánu postavit na vlastní pěst. Jako základ použijeme dvě kulaté desky 4x4 postavené na sebe uprostřed našeho bočního osmiuhelníku. Na ty následně navršíme dvě desky polovičních rozměrů a na ně opět jeden kruh 4x4. Na tom pak pomocí čtvrtkruhů 3x3 vytvoříme hlavní kašnu. Potom dle libosti podobným způsobem vytvoříme ještě dvě menší patra, která zakryjeme deskami modré průhledné barvy. Pomocí kostek této barvy můžeme vytvořit imitaci vodotrysků či stékajících pramínků vody. V režimu Objev nyní najdeme vhodnou lavičku do našeho parku. Alespoň pár základních laviček byste měli mít objevených již po pár hodinách hraní. Pokud žádnou nemáte, šup do příběhové hry a objevujte! My zvolili Dřevěná lavice, kterou jsme postavili doprostřed do všech třech bočních stěn našeho osmiúhelníku. Následně stačí vysadit kolem našeho zákoutí několik okrasných stromečků a umístit nějaké to noční osvětlení a posezení je hotové. Pomocí nástroje Zkopírovat označíme celý boční chodník i se zákoutím a zkopírujeme ho zrcadlově na druhou stranu hlavního chodníku, abychom se nemuseli namáhat a stavět stejnou věc dvakrát.

Stavba zámeckého parku krok za krokem. •  Warner Bros. Interactive Entertainment

Altán

Nyní máme na cestě k altánu po každé straně krásné zákoutí s fontánou, ale co altán? Ten postavíme přes celý hlavní osmiuhelník. Jako vchod využijeme nějaký z objevených oblouků či dveří, případně můžeme postavit gotický vchod tak, jak jsme se to učili v minulém dílu. Nízkou stěnu altánu vytvoříme použitím kostek 2x2. Na ně pak do rohů osmiúhelníku postavíme sloupy pomocí válců, a to do výšky vchodového oblouku. Na tvorbu střechy opět využijeme mřížku pro postavení patra tak, jako v minulém díle při stavbě věže. Tedy pomocí desek 1x1 pro co největší přesnost. Zešikmenými kostkami potom dle libosti uděláme na toto patro podél okrajů šikmou střechu, kterou uprostřed zarovnáme, či přidáme další šikmé vrstvy pro špičatou střechu. My zvolili nižší, tedy pouze jednu vrstvu šikmých kostek. Dovnitř altánu opět umístíme nějaké lavice a třeba i konferenční stolek. Neměla by také chybět nějaká drobná výzdoba či noční osvětlení/pochodně.

Stavba zámeckého parku krok za krokem. •  Warner Bros. Interactive Entertainment

Detaily

Detaily jsou vždy důležitým aspektem celé stavby. V tomto případě se jedná hlavně o květiny. Zvolíme si tedy nějaké z objevených květin a vysázíme je podél chodníku a kolem našich zákoutí s fontánou. Ideální je použít alespoň dva druhy květin a chodník k fontánám lemovat například červenými květinami a od fontán k altánu třeba žlutými. Podél cesty by samozřejmě neměly chybět vhodné okrasné lampy či pochodně, případně nízké noční osvětlení, které se rozsvítí s příchodem noci. Potom už stačí jen přidat pár okrasných stromů a park je dokončen!

Stavba zámeckého parku krok za krokem. •  Warner Bros. Interactive Entertainment

Video návody Lego Worlds:

1. Stavíme hrad

2. Stavíme zámecký park

3. Budování podhradí

4. Rytířské turnaje

5. Středověký supermarket

Přečtěte si také:

Začínáme s Lego Worlds: Postav si svůj svět

Začínáme s Lego Worlds: Postav si svůj svět

Začínáme s Lego Worlds 1: Stavíme hrad!

Začínáme s Lego Worlds 1: Stavíme hrad!

Byli jsme v továrně na Lego minifigurky

Byli jsme v továrně na Lego minifigurky

ABC TV: Stavíme letadlo a vrtulník z ábíčkářské stavebnice

ABC TV: Stavíme letadlo a vrtulník z ábíčkářské stavebnice

Video návod Ylands 1

Video se připravuje ...

Začínáme s Ylands: Suroviny a crafting • Zdroj: redakce ABC

 

Články odjinud