City přináší džungli! Lego s námi na táboře

City přináší džungli! Lego s námi na táboře
Sdílej
 
S novou sadou stavebnic LEGO® City Džungle (Jungle Explorers) jsme se vydali na letní tábor na velký test přímo od čtenářů.

 

Testované stavebnice Lego City jsou novinkou pro léto 2017. Zaujaly nás tématem dobrodružné výpravy do tropické džungle s moderními stroji a výbavou. A než je testovat sami v redakci plné dospěláků, rozhodli jsme se pro skupinu dětí od deseti do dvanácti let. Vyrazili jsme za nimi na letní tábor do Pohoří nedaleko Mirovic. Testování se ujalo jedenáct dětí, z nichž tuhle novinku od Lega zatím nikdo neznal.

Eliška, 11 let •  Pavel Dobrovský

Eliška, 11 let

Já si doma Lego skládám pravidelně a ráda a znám i řadu LEGO® City. Novinku Džungle ale vidím poprvé. Moc se mi líbí, že je jiná. Tedy hlavně tématem. Stavěla jsem vrtulník a ten má spoustu vychytávek. Všechno se hýbá a dá se s ním pěkně hrát.

Míša, 12 let •  Pavel Dobrovský

Míša, 12 let

Sama si Lego doma moc neskládám, ale protože mám mladšího brášku, stavím někdy s ním. A baví mě to. Tady u té stavebnice se mi líbí přírodní tematika, i když je to v řadě City. Celá ta řada je víc pro kluky, ale Džungle se určitě může líbit i holkám.

Video: Velké dětské testování LEGO City

Video se připravuje ...

ABC TV: Velké dětské testování LEGO City • Zdroj: ABC

Honza, 11 let

Mám doma hodně Lega, ale stavět ta starší už mě moc nebaví. Proto jsem rád, když můžu vyzkoušet novou stavebnici. Navíc vždycky doma stavím sám a tady s kamarády to bylo zábavnější.  LEGO® City Džungle je super, protože má příběh o honbě za diamantem.  

Michal, 11 let

Lego stavím často a rád si vymýšlím i nové stavby, které nejsou v návodu. Tahle stavebnice mě bavila o to víc, že jsme stavěli spolu s kamarádem. Rozdělili jsme si práci napůl a celou dobu jsme o ní mluvili. Stavebnice Džungle je opravdu moc povedená a chtěl bych ji.

Ilča, 11 let •  Pavel Dobrovský

Ilča, 11 let

Na Legu mě baví ty skvělé návody krok za krokem. Stavět podle návodu je vždycky lepší, protože výsledek je perfektní. Z téhle stavebnice jsem postavila super vrtulník, který má spoustu vychytávek, otevírají se dveře, spouští naviják, točí se vrtule.

Dominik a David, 12 let a 11 let •  Pavel Dobrovský

Dominik, 12 let

Lego miluju už odmalička. Z téhle sady jsem skládal velké expediční auto, které má hodně možností, jak si s ním hrát. K autu je taky masožravá kytka, do které se dá schovat diamant. Je k tomu super příběh, který připomíná Indiana Jonese.

David, 11 let

Stavěli jsme spolu s Dominikem a já stavěl ze stejné stavebnice vrtulník a čtyřkolku. Když se to dá všechno dohromady, je tu v jedné stavebnici spousta skvělých strojů, k tomu ta masožravka, diamant a pavouk. Prostě dobrodružství. Jeden z nejlepších setů Lego, jaký jsem viděl.

Áďa, 12 let

Stavebnice mě hodně bavila a určitě bych se k ní vracela a hrála bych si s ní znovu. Stavěla jsem ztroskotané letadlo. Celá ta velká krabice je o hledání pokladu v džungli, a to mi přijde hodně dobrodružné. Myslím, že je to stavebnice pro kluky stejně jako pro holky.

Andrea, 10 let •  Pavel Dobrovský

Andrea, 10 let

Lego doma stavím, a dokonce i řadu LEGO® City. Nikdy jsem ji nebrala, že je spíš klučičí. A tím spíš tahle sada Džungle je podle mě pro kluky i pro holky. Stavěla jsem vrtulník a bavilo mě to. Líbí se mi, když je stavebnice těžká na postavení. A tahle je. 

Samuel, 11 let

Tahle stavebnice je hodně povedená a určitě bych ji chtěl domů. Je v ní spousta dílů a spousta možností, jak si s ní hrát. Asi ale bude taky drahá. Líbí se mi prostředí džungle a trošku mě překvapilo, že vyšla v sérii LEGO® City.

Daniel, 11 let

U Lega mě baví, že můžu stavět podle plánku a na konci mám perfektní stavbu nebo stroj, nebo taky můžu stavět podle své fantazie. Prostě se s ním dá hrát pořád dokola. Tahle sada je dobrá, že neurazí kluky ani holky, i když jsem vlastně rád, že víc stavebnic je v Legu pro kluky.


Nejen Lego Město

Víte, že řada LEGO® City se prodává už bezmála čtyřicet let? První stavebnice této řady se v obchodech objevila už v roce 1978. (Samotná značka Lego byla založena mnohem dříve, už v roce 1932 a první plastiková stavebnice se v této továrně zrodila o patnáct let později.) LEGO® City má dnes hned několik tematických okruhů. Základem je samozřejmě Město, ale je tu také Policie, Pobřežní hlídka, Náklad, Letiště, Stavba, Farma, Hasiči, Přístav a Vlaky. A letos přibylo téma Džungle.

 

Hvězdné kostky: Velký test LEGO Star Wars

Hvězdné kostky: Velký test LEGO Star Wars

LEGO® Batman: Superhrdinové i záporňáci z kostiček

LEGO® Batman: Superhrdinové i záporňáci z kostiček

Postavili jsme hrad krále Prasete! Z Lega!

Postavili jsme hrad krále Prasete! Z Lega!

 

Články odjinud