ROTO ABC: Opravdu naše stavebnice

ROTO ABC: Opravdu naše stavebnice
Sdílej
 
Časopis ABC má svou vlastní stavebnici! Nese název ROTO ABC a koupit ji můžete od začátku listopadu.

 

Stavebnici Roto vyrábí společnost Efko už od roku 2004, ovšem její historie je daleko delší. Je téměř stejně dlouhá jako historie našeho časopisu ABC, tedy šest desetiletí. Stavebními prvky Rota jsou plastové dílky, které se snadno spojují, a lze z nich postavit prakticky cokoliv. Ale protože se firma Efko zabývá především výrobou kartonového zboží, experimentovali její vývojáři s konstrukčními prvky stavebnice z papíru. Tak se vedle plastového Rota začalo rodit Roto kartonové. A tehdy jsme do hry vstoupili my s ábíčkem. 

ABC TV: Stavíme auta z ROTO ABC

Video se připravuje ...

ABC Roto: Stavebnice papírových aut • Zdroj: redakce ABC

Papírová lepenka

Všechny nosné a plošné prvky stavebnice ROTO ABC jsou vyrobeny z pevné 1,2 mm silné, kašírované lepenky potažené lesklým laminem. Díly jsou perforované děrami o průměru 8 mm, do nichž pasují plastové šrouby. Mají šestibokou hlavičku s drážkou, takže se dají utahovat konstrukčním klíčem i šroubovákem. Zajišťují se šestibokými plastovými matkami. Plastové šroubováky s klíči jsou ve stavebnici samozřejmě přiloženy. Dalšími plastovými díly jsou například kolečka a pár doplňků z původního Rota. Papírové konstrukční prvky jsou všechny v bílé barvě, dají se však kombinovat s barevnými prvky ze slabšího kartonu. Ty se přichycují pod šrouby vně stavěného modelu.

ABC TV: Stavíme motorku z ROTO ABC

Video se připravuje ...

ABC Roto: Motorka z papíru • Zdroj: redakce ABC

Pro naše čtenáře

Časopis ABC usiloval o svou vlastní hračku či stavebnici z toho důvodu, že ábíčko je určeno technicky nadaným dětem. A my toto nadání u svých čtenářů chceme dál rozvíjet! ROTO ABC přesně tato kritéria splňuje. Stavebnice z kartonu je odolná a při běžném hraní člověka ani nenapadne, že by potřeboval konstrukční prvky silnější. Její hlavní výhodou je však nekonečná variabilita skládání i při relativně nízkém počtu konstrukčních prvků. Při skládání se můžete držet návodů nebo pustit uzdu své fantazii. V každém případě vydrží jedna stavebnice na dlouhé týdny hraní.

ABC TV: Stavíme letadlo a vrtulník z ROTO ABC

Video se připravuje ...

ABC TV: Letadlo a vrtulník ze stavebnice ABC Roto • Zdroj: redakce ABC

Sety se doplňují

Do prodeje jdou v těchto dnech hned čtyři sety stavebnice ROTO ABC – Motocykly (set M), Auta (set D), Letadla (set F) a Stavební stroje (set F). V setu M a D najdete návod na 20 modelů, v setu K na 21 modelů a v setu F dokonce na 25 modelů! Všechny sety lze kombinovat mezi sebou a vytvářet tak větší a náročnější stavby. Stavebnice má díky papírovým dílům velmi příznivou prodejní cenu. Koupíte ji ve velkých hračkářstvích nebo s jistotou na e-shopu www.efko.cz.

ABC TV: Stavíme stavební stroje z ROTO ABC

Video se připravuje ...

ABC TV: Stavební stroje z naší stavebnice ABC Roto • Zdroj: redakce ABC

ABC TV: Stavíme letadlo a vrtulník z ábíčkářské stavebnice

ABC TV: Stavíme letadlo a vrtulník z ábíčkářské stavebnice

ABC TV: Představujeme Roto ABC a skládací auta

ABC TV: Představujeme Roto ABC a skládací auta

ABC TV: Představujeme Roto ABC a skládací motorku

ABC TV: Představujeme Roto ABC a skládací motorku

ABC TV: Stavíme stavební stroje z ábíčkářské stavebnice Roto

ABC TV: Stavíme stavební stroje z ábíčkářské stavebnice Roto

 

Články odjinud