Začínáme s Lego Worlds: Postav si svůj svět

Začínáme s Lego Worlds: Postav si svůj svět
Sdílej
 
V našem novém seriálu návodů si ukážeme různé tipy a triky, jak stavět z Lega. Nemusíte však tahat krabici plnou kostek z pod postele, svůj stavebnický um totiž budeme prohlubovat ve virtuální Lego stavebnici – tedy ve hře Lego Worlds.

 

Lego Worlds je o svobodě v pravém LEGO smyslu! Představte si Minecraft v Lego provedení – tak přesně tím hra je, přitom se však zásadně liší. Nechybí roztomilí kostlivci a zombíci, vylézající v noci na povrch, temné jeskyně či krompáče. Oproti Minecraftu však ve hře není žádný crafting (výroba nářadí), nicméně repertoár vybavení je tak obrovský, že nebudete vědět po čem dřív sáhnout.

Nestačí vám krumpáč? Vezměte si důlní vrták! Nechcete jezdit na koni? Vezměte si motorku! Střílet zombíky lukem je nuda? Vezměte si raketomet a rozložte je na kostičky i s efektivním kráterem! Všechny tyto věci navíc stačí pouze objevit či koupit, a pak už je můžete používat kdykoliv chcete. Samozřejmostí je i možnost poskládat si svou postavičku z částí těch, které jste objevili. Chcete být napůl perníček a napůl kostlivec či pirát? Není problém!

 

Architekt a stavitel

Nejdůležitější je na Legu budování velkolepých staveb. Stavět můžete naprosto cokoliv, na co máte dostatek kostek. Začínáte pouze se základními typy a pokud chcete další, musíte si je ulovit. Po světě se objevují zelení skřítci, kteří na vás vždy mávají novou kostkou a drze na vás vyplazují jazyk. Až je chytíte a svými plastovými pěstičkami jim vysvětlíte, jak se mají správně chovat, je kostička vaše, v neomezeném množství.

Jak na Ylands 1: Získávání surovin a crafting

Jak na Ylands 1: Získávání surovin a crafting

Kromě toho můžete najít truhly s pokladem, ve kterých se nachází předchystané stavebnice jako například rozhledna. S tou pak stačí vybrat vhodné místo, kde by se vám líbila a stavba se postaví za vás. My si ale postavíme nějakou pěknou stavbu pěkně od základu. Výhodou je, že když něco postavíte sami, můžete si pak stavbu vyříznout (tedy uložit si ji jako šablonu) a používat ji jako předchystanou stavebnici.

V Lego Worlds zažijete spoustu hranatých dobrodružství! •  Warner Bros. Interactive Entertainment

Labyrint světů

Velikosti světů jsou sice omezené, ale jsou náhodně generovány a jsou jich spousty – lesní, pouštní, lávový, cukrový nebo například šrotová džungle a mnoho dalších. Zkrátka, než objevíte všechny možné kostičky, strávíte u hry pěkných pár desítek hodin. Pokud však patříte mezi nadšené sběratele LEGA, bude tahle hra vaším splněným snem. A že je sbírání kostek opravdu návykové! Stavění je zde sice o něco složitější než v Minecraftu, ale i tak hru doporučujeme vyzkoušet. Stavebnice je to totiž skvělá a hlavně se vám nikdy nestane, že byste šlápli na kostku Lega na koberci, nebo že by se vám nedejbože nějaká ztratila!

V Lego Worlds zažijete spoustu hranatých dobrodružství! •  Warner Bros. Interactive Entertainment

Co budete v našem seriálu potřebovat?

Počítač, Playstation 4 či Xbox One. Hra není nijak extrémně náročná na spuštění. U domácího počítače budete tedy potřebovat minimálně grafickou kartu s pamětí 512 Mb, doporučujeme však alespoň NVIDIA GeForce GTX 480 či ATI Radeon HD 5850 a lepší. Operační paměť RAM je pak potřeba minimálně 4 Gb a procesor 2Ghz.

V Lego Worlds zažijete spoustu hranatých dobrodružství! •  Warner Bros. Interactive Entertainment

Kde sehnat Lego Worlds

Pokud jste si koupili PC verzi hry Lego Worlds, potřebujete program Steam. Zajisté ho většina z vás již má a pokud ne, stáhnete si ho na adrese http://store.steampowered.com kliknutím na zelené tlačítko „Nainstalovat Steam“ vpravo nahoře. Po spuštění a registraci pak ve Steamu otevřete záložku Hry a v příslušné nabídce kliknete na volbu Aktivovat produkt ve službě Steam. Tam zadáte svůj zakoupený kód a můžete vesele stahovat či instalovat pokud máte i DVD.

Video návody Lego Worlds:

1. Stavíme hrad

2. Stavíme zámecký park

3. Budování podhradí

4. Rytířské turnaje

5. Středověký supermarket

Přečtěte si také:

Začínáme s Lego Worlds 1: Stavíme hrad!

Začínáme s Lego Worlds 1: Stavíme hrad!

Byli jsme v továrně na Lego minifigurky

Byli jsme v továrně na Lego minifigurky

Legoland: Ostrov zábavy z kostek

Legoland: Ostrov zábavy z kostek

5 nejstrašidelnějších opuštěných míst na světě

5 nejstrašidelnějších opuštěných míst na světě

Návod: Začínáme s Lego Worlds

Video se připravuje ...

Začínáme s Lego Worlds: Stavíme hrad • Zdroj: redakce ABC

 

Články odjinud