Začínáme s Lego Worlds 1: Stavíme hrad!

Video se připravuje ...
Sdílej
 
Jdeme na věc, na kostičky, na stavění a rovnou hradu! Nejlépe se tak naučíte, jak se Lego Worlds hraje a používá.

 

Počítáme s tím, že jste od minulého dílu zvládli základy hry a objevili pěkných pár kostek a stavebnic, se kterými budeme nyní stavět. Čím více objevených kostek budete mít, tím přesněji budete moci stavět s námi a posílat nám vaše výtvory. Představivosti se samozřejmě meze nekladou a kopírovat do detailu nás také nemusíte. Každopádně platí, že čím víc kostek ve sbírce, tím jednodušší bude stavba. Nechcete si číst, jak na to? Tak se na to podívejte!

Video se připravuje ...

Začínáme s Lego Worlds: Stavíme hrad • Zdroj: redakce ABC

Nastavení světa

Abychom mohli začít, musíme si nejprve vytvořit svůj svět. V menu hry zvolíme Sandboxový režim (můžeme si v něm dělat, co chceme) a v něm možnost Vytvořit si vlastní svět. Rozměr světa ideálně velký a jako biom si zvolíme šeptající les, do kterého náš hrad nejlépe zapadne. Pak už jen stačí vytvořený svět rozkliknout. A jdeme na věc!

Hledání správného místa pro stavbu hradu •  Warner Bros. Interactive Entertainment

Hledání vhodného místa

Jakmile se objevíme ve světě, je vhodné najít nějakého koně, či jiný dopravní prostředek, popřípadě si nějaký přivolat pomocí nástroje objev. Pro stavbu totiž potřebujeme ideální místo, třeba louku. Jakmile jí najdeme, zvolíme si režim volná stavba (ve kterém budeme pracovat po zbytek seriálu) a v něm nástroj Zarovnat. Nastavíme kruhový tvar většího průměru a vyhladíme louku do roviny požadované velikosti a výšky. Až jsme s rozměrem louky spokojeni, můžeme započít stavbu.

Jak se staví hrad krok po kroku. •  Warner Bros. Interactive Entertainment

Základní budova a vylepšení

V režimu volná stavba nyní zvolíme možnost Stavebnice. Pokud jste odehráli alespoň pár úvodních map, měli byste mít k dispozici stavebnici Středověká tvrz, kterou nyní využijeme jako základ naší stavby. Vyberte tedy středověkou tvrz a postavte ji zhruba do středu vaší louky. Vzhledem k tomu, že jediný vstup do tvrze je schodiště, uděláme si na protější straně o něco větší a poněkud více gotickou bránu, tak, jak nám to naše sbírka dovolí. Pomocí nástroje Přidat či odebrat odebereme kostky ve tvaru čtverce zhruba o šířce osmi bodů – tedy lego výstupků. Následně v nástroji stavba zvolíme obrácenou šikmou kostku 2x3 a utvoříme z nich jednoduchou klenbu. Následně pomocí obrácené šikmé kostky 2x2 klenbu dotvoříme. Zbylá místa vyplníme vhodnými kostkami dle libosti. Stejným způsobem také můžeme upravit i vchod nad schodištěm na protější straně budovy.

Jak se staví hrad krok po kroku. •  Warner Bros. Interactive Entertainment

Věž

Když máme základní budovu postavenou a upravenou, můžeme se pustit do stavby věže. Za tímto účelem budeme opět potřebovat nástroj Přidat a odebrat. Zvolíme si kruhový tvar většího průměru a s držením klávesy levý shift vytáhneme od země rovný válec co nejvýše to bude možné. Poté stejným způsobem, jen s volbou odebrat a menším průměrem, vyhloubíme doprostřed válce díru, a to klidně až do podzemí. Získáme tedy jakousi velikou trubku, ze které následně vytvoříme věž. Do věže vytvoříme gotický vchod stejným způsobem jako u tvrze. Následně zvolíme nástroj Stavba a zapneme možnost virtuální patro, abychom stavěli kostičky pěkně v rovině. Patro si nastavíme na úroveň vstupu do věže a vyplníme pomocí kostiček 1x1. Okna vytvoříme pomocí nástroje Odebrat. Tímto způsobem pak ve věži vytvoříme ještě několik dalších pater, dokud se nedostaneme k vrcholu. Zde nejprve v nástroji Stavba odebereme přesahující kostky tak, aby vrcholek věže byl rovný kruh, následně vytvoříme patro a postavíme kolem jednoduché cimbuří. To postavíme pomocí klasických kostek 2x2, kterými vytvoříme nízkou zídku. Na každou druhou 2x2 kostku pak postavíme kulatou 2x2 kostku a cimbuří je na světě!

Jak se staví hrad krok po kroku. •  Warner Bros. Interactive Entertainment

Detaily

Když jsme se stavbami spokojeni, zbývá už jen doladit detaily a tak si stavby vyzdobíme pomocí nástroje Objev libovolnými objekty. My si například věž ozdobili hodinami ,abychom věděli kolik je hodin, cimbuří a zdi tvrze pochodněmi a vstup do tvrze dvěma lampami. Tyto detaily ale ponecháme na vás a necháme se překvapit, jak jste si vaši tvrz s věží vyšperkovali vy. V dalším díle si vybudujeme hradby a nádvoří, tak se na vás těšíme zase příště!

Jak se staví hrad krok po kroku. •  Warner Bros. Interactive Entertainment

Video návody Lego Worlds:

1. Stavíme hrad

2. Stavíme zámecký park

3. Budování podhradí

4. Rytířské turnaje

5. Středověký supermarket

Přečtěte si také:

Začínáme s Lego Worlds: Postav si svůj svět

Začínáme s Lego Worlds: Postav si svůj svět

Byli jsme v továrně na Lego minifigurky

Byli jsme v továrně na Lego minifigurky

Česká videohra Mashinky splní sny všech budovatelů a fanoušků železnice

Česká videohra Mashinky splní sny všech budovatelů a fanoušků železnice

Rozhýbaní Lego roboti: Holčičí programování

Rozhýbaní Lego roboti: Holčičí programování

 

Články odjinud