Mumie útočí!

Mumie útočí!
Sdílej
 
Na stánky přichází ABC č. 19, jehož téma věnujeme mumifikaci lidských těl. Drsné téma i drsný motiv na titulní straně rozhodně nemá odradit a my věříme, že u čtenářů ábíčka tomu tak jistě nebude.

Titulní strana ABC 19/2010 •  Ladislav Anděl

V článku Standy Drahného Tajemné mumie se dozvíte především o starověkých civilizacích, které mumifikovaly ostatky svých zesnulých. Dočtete se nejen proč, ale rovněž jak to dělali. V článku Rychlejší než hadí útok od Zdeny Martinové si přečtete o mangustách, malých afrických šelmičkách, které překvapí svou statečnou povahou.

Celé město na solární energii? To je odvážný projekt amerických energetiků, kteří takový projekt staví na Floridě. Přečtěte si článek Ranč, kde krotí slunce od Matěje Svobody. Planeta Mars mění barvu. Tedy alespoň v našich představách. V článku Dana Přibáně Zelený Mars se dozvíte o zatím utopickém projektu terraformace Rudé planety.V článku Honzy Binder Fotbal se šiškou se můžete něco dozvědět o americkém fotbalu. Najdete tu popis hřiště i jednotlivých hráčů v týmu.

Dvě velké novinky v právě započatém školním roce jsou plakáty ABC v každém čísle a vyšší počet stran kresleného komiksu. V devatenáctce najdete plakát aztéckého kalendáře a začíná zde nový komiks z westernového prostředí s názvem Jail City - Město v zajetí.

Klíčová slova:
abc, časopis