Superbike 2001

Sdílej
 
CO SE HRAJE První hodiny hraní byly pro mne utrpením. Nenáviděl jsem se pro neschopnost stačit ostatním závodníkům, neustálé pády, zmatený pohyb po silnici. Pak se to ale začalo lepšit. Nejste-li znalci okruhových závodů motocyklů, pak vězte, že se jezdí v několika kategoriích - s motory do 125, do 250, do 500 a nad 500 ccm. Poslední, nejvyšší kubatuře se říká superbiky. A právě tyto stroje osedláte. Základními vlastnostmi se hra nijak významně neliší od podobných závodních simulátorů. Je zde skvělá grafika včetně okolí závodní trati. Jezdci v zatáčkách vysedají do stran, mávají vztekle rukama, radují se - obzvláště zdařilé jsou šílené pády.

Důležitá nastavení

Superbike 2001Celkem je k dispozici 13 tratí. Je dobré v tréninku všechny několikrát projet, abyste odhalili úskalí zatáček, vlásenek a dalších míst, na kterých jinak zaručeně vyletíte ze sedla a ztratíte šanci na dobré umístění. Ještě než poprvé vyrazíte na trať, nastavte si vše potřebné. Vyberte si ten pravý motocykl a jezdce (k dispozici jsou přední značky i jezdci). V nastavení hry si určete, kolik kol bude závod trvat, a upravte pomocné brzdy, zrychlení a bouračky. Pro začátek doporučuji vypnout chybný start (ulijete se skoro vždycky), diskvalifikaci, zničení motoru, doplňování benzinu, protože to všechno vás bude v začátcích strašně otravovat.

Skvělé předposlední místo

Superbike 2001Konečně startér pustí zelené světlo a vy - z jedné z posledních pozic - vyrážíte kupředu. Je to umění proplést se mezi ostatními jezdci, ale když se to naučíte, máte hned jednu z čelních pozic. Na trati je vyznačená ideální dráha (pokud jste tuto volbu nevypnuli, což začátečníkům nedoporučuji), ovšem kopírovat ji je téměř nemožné. Nic se však neděje, při řádně nastaveném zrychlení jim to po výjezdu ze zatáčky řádně nandáte. Přes všechny využité výhody ale pro vás bude v prvních závodech jiné než poslední místo úspěchem. Když však budete trpěliví, zjistíte, že výsledky se zlepšují. A nakonec se možná dočkáte i vítězství.