Wastelands

Sdílej
 
Sběratelská karetní hra

WastelandsPrvním krokem ke zvládnutí sběratelské karetní hry Wastelands je stavba hracího balíčku. Nejprve si pořiďte jedno základní balení, ze kterého budete vycházet. Kromě 45 náhodně namíchaných hracích karet obsahuje také návod, který vám krok za krokem umožní se hru naučit. Hrací balíček může obsahovat karty maximálně čtyř bohů a každá karta v něm nemůže být více než čtyřikrát. Proto si všechny své karty ze základního balíčku rozdělte na hromádky (podle jednotlivých barev) a podívejte se, ve které z nich je nejvíce bojovníků. Bojovníci jsou totiž základním kamenem většiny balíčků a bez nich je velmi těžké zvítězit. Zvolte si tedy své čtyři barvy a z těch balíček postavte. Osobně doporučuji pro začátek zvolit Sheran a Tharra nebo Leaha, kteří mají nejlepší bojovníky. Bojovníky poté doplňte zajímavými triky. Nejlepší triky má Elenios a Fairlight. Uvědomte si ale, že bojovníci jsou důležitější, a proto na ně klaďte největší důraz.

Zkouška balíčku

Jakmile skončíte se stavbou hracího balíčku, zahrajte si s některým kamarádem, abyste viděli, jak balíček funguje a co je na něm ještě potřeba upravovat. Poté vyměňte pár karet s kamarády nebo si pořiďte některé z doplňkových balení. To vám umožní balíček vylepšit podle vašich představ. Existují také kombinace karet, které jsou samostatně slabé, ale společně velmi silné. Na ně můžete také svůj balíček zaměřit, ale záleží to (jako u většiny sběratelských karetních her) pouze na vás.

Turnaje

Až se budete cítit dostatečně silní, můžete navštívit některý z turnajů, které jsou pořádány na území celé České republiky. Začněte u turnajů nazvaných Malá liga, které probíhají každý týden. Jejich seznam najdete v časopise Legenda. Jednou měsíčně se pak koná velký turnaj, který se hodnotí dvojnásobně - turnaj Velké ligy. Je to turnaj o skvělé ceny a o hodně bodů do žebříčku, proto je mezi hráči také velmi oblíben a jezdí na něj hlavně ti nejlepší. Všechny turnaje jsou započítávány do celorepublikového hodnocení hráčů. Na konci roku je nejlepších osm vyhlášeno a hraje se tzv. Turnaj mistrů, ze kterého vzejde nejlepší hráč Wastelands pro daný rok.