Bibi radí

Sdílej
 
Milá Bibi, jsem sportovec tělem i duší. Mám možnost dostat se do republikové soutěže v běhu, ale zádrhel je v tom, že mě začala bolet pravá kyčel a doktor mi řekl, že musím zapomenout na všechny běhy, jestli chci ještě někdy pořádně chodit. A tak mi prosím poraď, jestli to mám opravdu všechno hodit za hlavu, anebo běhat dál. Tomáš, 16 let

Milá Bibi, jsem sportovec tělem i duší. Mám možnost dostat se do republikové soutěže v běhu, ale zádrhel je v tom, že mě začala bolet pravá kyčel a doktor mi řekl, že musím zapomenout na všechny běhy, jestli chci ještě někdy pořádně chodit. A tak mi prosím poraď, jestli to mám opravdu všechno hodit za hlavu, anebo běhat dál.
Tomáš, 16 let

Foto
Milý Tomáši, bohužel tě nepotěším. Zákaz lékaře bys měl dodržet, pokud si nechceš ublížit. Jako odborník nejlíp ví, co ti může hrozit, když budeš ve vrcholovém sportu pokračovat. Máš-li přesto určité pochybnosti, poraď se ještě s jiným lékařem - specialistou. Řekne-li ti totéž, nezbyde ti než se s tím smířit a na atletické ovály zapomenout. Nepropadej ale zoufalství. To, že "pověsíš tretry na hřebík", ještě neznamená, že se sportu musíš vzdát úplně. Jen je třeba najít si jinou, méně náročnou oblast, která ti přinese uspokojení. I v ní můžeš časem vyniknout. Vzpomeň si na takového Bikilu, nejúspěšnějšího maratonce všech dob. Po těžké autohavárii zůstal na vozíku a z něho ještě na olympiádě vybojoval deváté místo v lukostřelbě. Žít závoděním a rázem se ho vzdát není vůbec jednoduché. Bude to jistě znamenat velkou změnu v tvém životě. Zkus se s tím poprat jako sportovec. Říkej si: není jiná možnost, ale můj život tím není ztracený, mám přece spoustu dalších možností! Držím ti palce.
Bibi

Otázky do rubriky Bibi radí zasílejte na adresu : ABC, Žerotínova 38, 130 50 Praha 3. Obálku označte heslem BIBI .