Milí čtenáři

Sdílej
 
Bez vzájemné důvěry se neobejde žádný vztah, ať už mezilidský či lidsko-zvířecí. Je dobré, když věříte svému papouškovi vřískání "Umírrrám hlady!", je však sporné, zda věří on vašemu "Zavři zobáček, dostaneš zobání!". Mezi námi - asi vám věřit nebude, protože se zavřeným zobáčkem si toho zobání moc neužije.

ŽABÍ DŮVĚRA

Bez vzájemné důvěry se neobejde žádný vztah, ať už mezilidský či lidsko-zvířecí. Je dobré, když věříte svému papouškovi vřískání "Umírrrám hlady!", je však sporné, zda věří on vašemu "Zavři zobáček, dostaneš zobání!". Mezi námi - asi vám věřit nebude, protože se zavřeným zobáčkem si toho zobání moc neužije. Vzájemně si můžete věřit i se svým psíkem, ti odvážnější z vás s kočkou a někdo chová důvěru dokonce i k zástupu mravenců faraónů, kteří úzkou škvírou mezi panely z domu zvolna vynášejí obsah jeho špajzu. Ti nejotrlejší pak věří rosničkám, které prý vystupováním po žebříčku předpovídají, jaké bude počasí. Jednou se rosnička krčí při zemi, jako by čekala kobercový nálet, podruhé vyskakuje tak vysoko, až údery hlavičkou o strop ruší ze spánku sousedy z horního patra. Jak tedy zítra bude, tázavě na ni zíráte, a žabka vám pohled vrátí se žabí nevinností ve svých vlhkých vypoulených očích a odpoví: "kuňk!"
Rosničce je totiž úplně šumafuk, jaké bude počasí. Šplhá-li na žebříčku vzhůru, chce si asi protáhnout stehýnka, a plazí-li se v hlíně, pravděpodobně hledá zakopaný poklad.
Nemějte jí to za zlé, rosnička vám nelže. To, že šplháním po štafličkách předpovídá počasí, si vymysleli lidé. Možná rosnička vystupuje po žebříčku vzhůru jen proto, že se chce vrátit někam do přírody, kde je jí nejlépe. Na rozdíl od lidí se totiž počasí nebojí. A to není žádné žabácké vytahování. Tohle můžete rosničce věřit.