Třikrát internet

Sdílej
 
Ne každý se narodí jako básník, ale jsou situace, kdy se od člověka zkrátka očekává trocha romantiky (jistě chápete). Potřebujete narychlo napsat zamilovaný e-mail, veršované pozvání na rande nebo odprošovací esemesku kamarádce (případně kamarádovi)? Na serveru Psaníčka.com najdete celou řadu variant, z nichž některé jsou možná až moc romantické, ale při troše snahy zde určitě na nějaký vhodný rýmovaný "materiál" narazíte.

DOBRÝ TIP: PSANÍČKA

Foto
Ne každý se narodí jako básník, ale jsou situace, kdy se od člověka zkrátka očekává trocha romantiky (jistě chápete). Potřebujete narychlo napsat zamilovaný e-mail, veršované pozvání na rande nebo odprošovací esemesku kamarádce (případně kamarádovi)? Na serveru Psaníčka.com najdete celou řadu variant, z nichž některé jsou možná až moc romantické, ale při troše snahy zde určitě na nějaký vhodný rýmovaný "materiál" narazíte. Specialitou webu jsou "tajná psaníčka", což je česká obdoba "dopisů od neznámého ctitele", které byly na americkém internetu hitem již před mnoha lety. Tajné psaníčko zde můžete zanechat komukoliv, i když se moc nedoporučuje, abyste při psaní využívali romantických vzkazů z místní databáze (to by přece jen mohlo prasknout). Dopisování s neznámými ctiteli má své kouzlo, ale je třeba dodržovat i určitá pravidla. V žádném případě neberte na lehkou váhu radu, abyste se s neznámými ctiteli scházeli pouze na veřejných místech a nejlépe v doprovodu někoho dalšího.
http://www.psanicka.com


HRA ZADARMO: ZABAV SE!

Foto
Stránka programátora Pavla Soldána se jmenuje "Zabav se" a návštěvníkům určitě nedá moc velkou práci, aby se tímto nesmlouvavým povelem řídili. Najdou zde spousty jednoduchých her napsaných v tzv. flashi, které jsou rozděleny do tří kategorií. V akčních hrách jednoznačně kraluje "Vesmír", v němž se akvarijní rybička snaží prostřílet kosmickým prostorem. "Housenka" je roztomilým návratem k žížalkám neboli k "nibbles", což byla jednoduchá hra ukrytá v dosovém operačním systému prvních pécéček. Ze sportovních her stojí za zmínku "Běh berušky". Úkolem hráče je dopravit berušku nejprve přes rušnou magistrálu, pak s ní přeběhnout přes trávník (kde se může srazit s nenažraným slimákem) a nakonec ji vyslat na druhý břeh řeky, kam se lze dostat jedině přeskoky mezi obousměrně plujícími kládami. Zásuvka s logickými hrami obsahuje zjednodušenou verzi slavného "Tetrisu" a hlavolam nazvaný "Přeměny" (varování: vhodné pouze pro ty, kteří za zábavu považují i namáhání mozku). Menu je doplněné ještě čtvrtou položkou, kterou označuje školní brašna. Ale nebojte se - když na ni najedete myší, objeví se rezolutní červený škrtanec. K zábavě nic ze školních pomůcek tentokrát nepatří.
http://deti.sf.cz


FÍGL: PROBLÉMY S HÁČKY

Foto
Trvalo poměrně dlouho, než se počítače naučily správně česky. Teď už jim to docela jde, ale i tak se občas stane, že se hezky česky napsaný textík osype zničehonic podivnými znaky. Viníkem jsou různé druhy kódování. Problém lze jednoduše napravit, pokud si stáhnete malý a šikovný prográmek nazvaný konvertor. Umí mezi sebou převádět texty napsané různými druhy kódování, ale umí je zároveň převést do kódu ASCII, což jinými slovy znamená, že z českého textu "ořeže" všechny háčky a čárky. Může se to hodit, když potřebujete vložit nějaký delší text do mailu a bojíte se, aby se diakritika cestou nepokazila. Vsechna slova pak vypadaji bezhackove a bezcarkove, takze se zarucene nemuze nic stat.
http://www.volny.cz/drd/konvertor.html