Růžový panter: Honba za pokladem

Sdílej
 
Postava růžového pantera pochází ze série známých kreslených komedií ze 70. let a ve své době byla tato šelma podobně oblíbená jako třeba Šmoulové nebo později Pokémoni. Nyní se s růžovým panterem můžete setkat v nové počítačové hře. Hra je klasická dvojrozměrná plošinovka, tudíž je určena pro nenáročné hráče i počítačové sestavy.

Hra

Foto
Postava růžového pantera pochází ze série známých kreslených komedií ze 70. let a ve své době byla tato šelma podobně oblíbená jako třeba Šmoulové nebo později Pokémoni. Nyní se s růžovým panterem můžete setkat v nové počítačové hře. Hra je klasická dvojrozměrná plošinovka, tudíž je určena pro nenáročné hráče i počítačové sestavy. Na začátku zdědí růžový panter dům po svém strýci, který byl velký dobrodruh a cestovatel. Dům proto ukrývá za každými dveřmi překvapení - v podobě různých úkolů. Pro každý úkol je určen několikaminutový limit, který musíte splnit.
Konkrétně prostřednictvím skákání, odstraňování nepřátel a sbírání penízků a životů. Na začátku, hned po vstupu do těch kterých dveří, se vám ukáže již zmiňovaný úkol. Například musíte přinést banán opici, časovanou bombu k překážce, získat sendvič nebo kachnu. Za každý vyřešený úkol dostanete jeden klíč. Ty vám pak umožní přístup do dalších pater. V podkroví se ukrývá strýčkův poklad, který si žádný pořádný růžový panter nenechá ujít. Jak jsem již uvedla, ve hře sbíráte také penízky. Za ty pak v galerii odkrýváte strýcovy obrazy.
Celkově je hra poměrně krátká, musíte ovšem splnit mírně šibeniční limit každého úkolu. A tak než úprk natrénujete, strávíte s růžovým panterem přece jen nějakou tu chvíli. Grafika i zvuky jsou na dnešní dobu podprůměrné, přesto si myslím, že skalní příznivci této překrásně zbarvené šelmy zklamaní nebudou.

Distribuce v ČR: CD Projekt
Minimální konfigurace: Pentium II 266, 64 MB RAM, Win 98+, grafická karta 8 MB